Revoluționarea "telemedicinei" la Craiova | VIDEO

TVR.RO | Duminică, 03 Ianuarie 2021
Un inventator craiovean a pus la punct o metodă care poate revoluționa metodele de tratament prescrise de medic pacientului aflat la mii de kilometri distanță. Procedeul presupune un tratament personalizat aplicat fiecărui pacient și permite realizarea unei medicații de mare precizie care poate fi transmisă la distanță.
craiova

Medicamentul poate fi preparat la precizie de milionime de gram de substanță activă și astfel poate fi administrat în doza optimă, personalizat, în funcție de stadiul bolii, afecțiuni, vârstă, istoric medical, rezultatele analizelor. Aparatul inventat de craioveni completează telemedicina cu piesa lipsă dintr-un puzzle esențială în tratarea științifică a unui pacient.

Aparatul de preparare a medicamentului va putea realiza în câteva minute produsul dorit. Va reuși, de asemenea, să facă o combinație între medicina naturistă și cea alopată. În prezent inventatorii craioveni lucrează la îmbunătățirea softurilor de aplicație pe cât mai multe aparate și se fac testări cu diverse substanțe în toate stările de agregare. Aparatul inventat de craioveni poate fi folosit în sălile de tratament, pe echipajele de intervenție rapidă sau în ambulatoriu. Se estimează că metodele de tratament vor cunoaște o evoluție în următorii 50 de ani.

TVR +
Canalul TVR YouTube