TVR INFO a revenit din 22 iunie. Date de recepție pentru canalul de știri al TVR

TVR.RO | actualizat: Vineri, 19 Mai 2023
Canalul de știri al Televiziunii Române, TVR INFO, a început să emită din nou, din 22 iunie 2022. Date de recepție: 409-grila Vodafone; 167/250-grila Orange; 148-grila RCS-RDS.
TVR INFO Date receptie 28 iunie 2022

Sub sloganul „Știri de încredere”, TVR INFO prezintă subiecte relevante și fapte esențiale, informații verificate atent și comentarii echilibrate, contextualizate.

Date de recepție:

409 - grila Vodafone

167 sau 250 - grila Orange

148 - grila RCS-RDS

***

„TVR are viitor pentru că are profesioniști! Revenirea canalului TVR INFO este o nouă dovadă că Televiziunea Română îşi asumă cu responsabilitate misiunea publică, în interesul tuturor cetățenilor României. Avem nevoie mai mult ca niciodată de știri de încredere, atent verificate, realizate de jurnaliști cu experiență, care să ne ajute să navigăm prin vremurile complicate pe care le traversăm. Deși peisajul media nu pare să ducă lipsă de televiziuni de știri, realitatea este că nevoia de informații de calitate, serioase, echidistante, abordate cu calm și responsabilitate, este mai mare ca niciodată. Pentru a răspunde acestei nevoi relansăm TVR INFO!  Nu în ultimul rând, TVR INFO este și o demonstrație a seriozității cu care ne asumăm imperativul cheltuirii responsabile și eficiente a banului public. Atât TVR INFO, cât și TVR Cultural, pe care îl vom relansa la toamnă, vor fi finanțate din bugetul existent al televiziunii publice, fără alocări financiare suplimentare”, spune Dan Cristian Turturică, Preşedinte-Director General al SRTv.

Jurnaliști cu mare experiență și cariere solide produc zilnic conținut exclusiv pentru ca publicul să ia decizii informate în domenii importante: viața politico-socială este analizată de jurnaliști precum Ramona Avramescu, Roxana Zamfirescu, Marinela Mititelu, Eugen Rusu sau Mihai Rădulescu; de educație se ocupă Diana Dumitrașcu și Laura Fronoiu; informațiile din apărare și securitate internațională sunt acoperite de Adelin Petrișor, Ilinca Nazarie și Vlad Ungar; Ioana Dumitrescu, Lucian Pârvoiu, Gabriel Giurgiu și Loara Ștefănescu, printre alții, gestionează politica externă; economia este decriptată de Mădălina Chițu, Dragoș Porojnicu, Ionuț Gheorghe și Cătălin Deacu; viața parlamentară este monitorizată permanent de Alina Sorocean, Luiza Gireadă și Marius Vulpe; cu ochii pe justiție stau Alex Costache, Marius Popescu și Liliana Năstase; sănătatea este diagnosticată de Diana Brâncuș; cultura este adusă pe TVR INFO de Mirela Nagâț și Camelia Csiki iar life style-ul și cultura urbană, de Albertina Ionescu.

Dorina Florea, Alina Stancu, Stela Popa, Loredana Iordache, Teodora Antonescu, Andra Soceanu, Bogdan Muzgoci și Maria Smarandache completează galeria jurnaliștilor care prezintă conținutul TVR INFO.

Producțiile TVR INFO sunt realizate de către Direcția de Știri a Societății Române de Televiziune.

 

Postul de televiziune TVR INFO poate fi recepţionat astfel:

  • prin cablu: la toți operatorii autorizați din România;
  • digital terestru: DVB-T2 – MUX1, operat de Societatea Națională de Radiocomunicații;
  • satelit: din pachetul SRTv, cu următoarele date de recepţie:

Satelit: Eutelsat 16 A

Poziţie orbitală: 16°Est

Transponder D4

Frecvenţă de recepţie: 11512MHz

Symbol Rate: 29500

Polarizare: verticală