Record de audiență pentru TVR în prima semifinală a CM de Fotbal 2022

TVR1 | actualizat: Joi, 15 Decembrie 2022
Record de audiență pentru TVR cu recordurile lui Messi din prima semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal 2022, iar miercuri, 14 decembrie, de la ora 21.00, în direct și în exclusivitate la TVR 1, am aflat a doua finalistă a Campionatului.
Maroc

Prima semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal a fost un meci al recordurilor: de audiență pentru Televiziunea Română, broadcasterul oficial al evenimentului pentru România – pe toate targeturile, și sportive, pentru Lionel Messi, căpitanul Albicelestes: a devenit golgheterul Argentinei la Cupa Mondială, cel mai în vârstă jucător care înscrie cinci goluri la o singură ediție de Campionat Mondial, respectiv primul jucător al Argentinei care înscrie în trei meciuri din fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale.

Evoluția de excepție a lui Messi și a colegilor săi de la naționala „Pumelor” a ținut telespectatorii în fața micilor ecrane și a adus Televiziunii Publice cele mai mari audienţe ale campionatului cu meciul de marți seara.

1.716.000 de telespectatori au urmărit, în medie, la nivel Naţional, partida desfăşurată în intervalul 21.00 – 22.55, iar meciul a poziţionat TVR 1 în fruntea topului audienţelor cu un Rtg* de 9,7% şi un Share** de 23,9%, la distanţă de aproape 3 puncte de rating faţă de ocupantul locului 2.

În Minutul de Aur (ora 21.49), la TVR 1 se uitau 2.113.000 telespectatori - 11,9% Rtg şi 28,3% Share.

Şi în mediul Urban, postul public a fost pe primul loc,  cu o audienţă medie de 11,3%, o cotă de piaţă de 27,6% şi 1.074.000 de telespectatori, dublu faţă de următoarea televiziune din clasamentul audienţelor.

În Minutul de Aur, de la ora 21.43, TVR 1 a avut un Rtg de 13,8%, un Share de 31,8% şi 1.309.000 de telespectatori.

Surpriza Maroc sau Franța, certitudinea competiției?


Kylian Mbappe sau Achraf Hakimi? Cine își va duce naționala în marea finală a Mondialului din Qatar? Aceasta a fost întrebarea al cărei răspuns a rezolvat ultimele necunoscute ale programului competiției, adversarele Argentinei și Croației în finala mare, respectiv finala mică.

Miercuri, 14 decembrie, de la ora 21.00, Franța și Maroc s-au întâlnit într-un meci decisiv,  în urma căruia am aflat cine va juca, duminică, cu trofeul pe masă, în ultimul act al CM de Fotbal. Meciul s-a difuzat și în reluare, la TVR INFO, de la ora 23.15. Franța a învins Marocul cu 2-0. Prin urmare, în marea finală, pe 18 decembrie, vom urmări meciul Franța - Argentina, iar în finala mică partida Croația - Maroc.

Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate până pe 18 decembrie, la TVR 1, cea mai iubită întrecere sportivă a planetei – CM FIFA Qatar 2022.

Programul transmisiilor de la CM Qatar 2022 poate fi consultat aici.


Meciurile de fotbal pot fi vizionate în direct şi în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe ecranele amplasate în apropierea scenei din cadrul Târgului de Crăciun.

Informaţii în timp real se regăsesc pe site-ul sport.tvr.ro.

***

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**

Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).