Realizatorii tv Sorin Burtea şi Marian Voicu reprezintă salariaţii TVR în CA

TVR.RO | Miercuri, 30 Mai 2007

Realizatorii de televiziune Sorin Burtea şi Marian Voicu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie (CA). Realizatorul Mihai Rădulescu şi directorul de imagine Radu Toader sunt membrii supleanţi ai acestora, conform rezultatelor alegerilor. Sorin Burtea a întrunit un număr total de 711 voturi, Marian Voicu, 655 de voturi, Mihai Rădulescu, 445 de voturi, iar Radu Toader, 418 voturi. Nu mai puţin de 2.232 de angajaţi ai TVR din totalul de 3.222 s-au prezentat marţi, 29 mai, la vot.
Sorin Burtea, 54 de ani, a făcut parte şi din fostul CA al TVR, în perioada 2005-2007, ca membru titular din partea salariaţilor. El este producător şi prezentator al emisiunilor „Interes general" (TVR 1) şi „Investiţi în România" (TVR Internaţional). A devenit colaborator al Radioteleviziunii în 1976. A fost redactor, redactor principal, realizator de emisiuni, redactor-şef adjunct, secretar general de redacţie, coordonator de emisiuni economice.
Marian Voicu, 39 de ani, este în prezent moderatorul emisiunii „Atunci şi acum" (TVR 1) şi producătorul şi moderatorul talk-show-ului „Articolul 7" (TVR Internaţional). S-a angajat în TVR în 1996, ca redactor la studioul teritorial TVR Iaşi. Din 2002 a venit la Bucureşti, unde este realizator. A fost moderator al talk-show-ului „Vorbe despre fapte" (TVR 1), în perioada 2004-2005, produce emisiunea de reportaje „Migraţie XXI" (TVR Internaţional). A realizat documentare şi reportaje în Europa, America de Nord, Asia, Africa.
Mihai Rădulescu, 41 de ani, prezentatorul Jurnalului TVR 1 de weekend, lucrează în TVR din 1996. A fost redactor-prezentator la TVR Internaţional şi apoi a trecut la Ştiri. Radu Toader, 59 de ani, lucrează în Televiziunea Română din 1972. El a fost ales în 2005 de către salariaţii TVR supleant în CA al lui Liviu Fetter. A devenit membru titular în CA în august 2006, după demisia lui Liviu Fetter.
CA al TVR a fost demis, de drept, după ce raportul de activitate al televiziunii publice pe anul 2006 a fost respins în plenul Parlamentului în data de 23 mai 2007. Conform legii 41/1994, republicate, CA al TVR este alcătuit din 13 membri: opt din partea grupurilor parlamentare, potrivit ponderii lor în Parlament, unul din partea Preşedintelui României, unul din partea Guvernului, doi din partea angajaţilor şi unul din partea minorităţilor naţionale. Consiliul de Administraţie este numit pe o perioadă de patru ani.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE