„Prinţul negru” de Iris Murdoch, la TVR 3

TVR3 | actualizat: Luni, 14 Septembrie 2020
Spectacolul înregistrat, cu public, la Teatrul Nottara şi a cărui premieră tv a fost în anul 1997, „Prinţul negru”, în regia lui Cornel Todea, a fost difuzat de TVR 3, sâmbătă, 27 iunie, ora 20.00.
printul negru

Teatrul Național de Televiziune este 7 zile din 7 pe TVR 3!

(w640) teatru 7 z

Programul de teatru de SÂMBĂTĂ, 27 IUNIE, este dedicat DRAMATURGIEI CLASICE UNIVERSALE.

  • Ora 20.00 - „Prinţul negru” de Iris Murdoch

Bradley Pearson renunță la postul de inspector financiar pentru a-şi urma visul de „scriitor serios”, singura lui dorinţă fiind de a se retrage undeva în afara Londrei şi de a scrie o carte.

„În artă, ca şi în viaţa noastră, a oamenilor, lucrurile mari se pierd, pentru că în momentul crucial, când imaginaţia stă în cumpănă, gata să execute saltul final, lăsăm să ne scape clipa supremă, a inspiraţiei, spunându-ne că merge şi-aşa şi acceptând soluţia cea mai comodă în locul celei mai bune.” (spunea regretatul Ştefan Iordache, interpretându-l pe Bradley).

(w640) printul ne

Regia și adaptarea tv: Cornel Todea

Traducerea: Antoaneta Ralian

În distribuție: Ștefan Iordache, Dana Dogaru, Constantin Cotimanis, Cristina Stoica, Victoria Cociaş, Camelia Zorlescu, Ion Haiduc, Alexandru Jitea, Justian Radu, Sandu Moldovan, Costel Lăpuşan, Nicolae Vlădoiu, Cristian Tudor, Marian Burst, Adrian Alexandriu.

Decoruri: Nicolae Ularu

Costume: Mihaela Ularu

Muzica şi ilustraţia muzicală: Dinu Giurgiu

Redactor: George Mladen

(w640) printul ne

  • Ora 21.55 – Portret In Memoriam Ștefan Iordache

Realizator: Daniela Ciolan

„E divină meseria de actor, deoarece nu te poţi repeta seară de seară. Niciun spectacol nu seamănă cu altul, pentru că nici eu cel de azi nu semăn cu cel de ieri (...) Cred că există ceva deasupra actorului, ceva care ne ajută să depăşim orice greutăţi, să uităm orice durere când păşim pe scenă.”, se confesa Ştefan Iordache în interviul acordat lui Constantin Fugaşin pentru Revista Teatrul, în decembrie 1987

(w640) Casa de pr

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Producător coordonator: DEMETER András István

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Detalii despre piesele de teatru găsiți pe pagina TVR3, pe cea a Casei de Producție TVR și pe pagina de Facebook a Casei de Producție TVR.