"Primul „Motor!", pe platourile „"La Urgenţă"

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg


Primul Motor! pe platourile serialului La urgenţă

Echipa de realizare a serialului La urgenţă, actorii şi regizorul Andrei Zincă au început, duminică (6 august), la primele ore ale dimineţii, filmările pentru serialul ce va fi difuzat de TVR1, din toamnă.

Săptămâna care s-a încheiat a fost cu adevărat una „de foc" în care s-au făcut tot felul de probe şi şedinţe: probe de sunet şi imagine, probe de costume, machiaj şi coafură, şedinţe foto, filmări de exterioare pentru cadrele de legătură şi localizare.

Surpriza pe care regizorul Andrei Zincă şi producătorul general Adela Harnagea au pregătit-o înainte de filmări a fost cooptarea reputatului actor Victor Rebengiuc, în rolul lui Caius Calistrat, tatăl Gretei (Daniela Nane).

Decorurile, după un concept al scenografului Cristi Niculescu, au fost puse la punct, prima tranşă de costume a fost pregătită, iar actorii au auzit deja de câteva ori „motor”, pentru a fi testate sunetul şi imaginea. Vivi Drăgan Vasile (director de imagine) a mărturisit că totul a ieşit bine: lumina, imaginea, relaţia cu actorii şi cu echipa sa din care mai fac parte doi tineri operatori – Liviu Pojoni şi Cosmin Fericeanu.

Hair-stilista Letiţia Stoenescu şi make-up artista Dana Buşoiu au avut ceva de muncă la mai multe dintre personaje. Astfel, Florin Piersic Jr. a „cooperat” şi a renunţat la câţiva centimetri din podoaba capilară pentru a putea deveni cu uşurinţă medicul ideal, Radu Panc. Figura lui Horaţiu Mălăele a fost îmbogăţită cu o mustaţă stufoasă, care întregeşte tipologia şefului de la urgenţă, Găman. Şi Crina Matei a trebuit să accepte o schimbare de look, părul său căpătând o nuanţă roşcată, culoare pe care regizorul serialului a considerat-o mai potrivită pentru ambiţioasa Magda.

Nici Cătălin Paraschiv n-a scăpat de foarfeca stilistei! Dacă până acum ne obişnuise cu o imagine oarecum „de epocă”, pentru La urgenţă a trebuit să renunţe la favoriţi, schimbarea fiind cât se poate de vizibilă. Iulia Lumânare, care o interpretează pe Lili, considerat㠄trăsnita” echipei, va purta părul în multe codiţe strânse, cu uşoare terminaţii de culoare mov.

Cât priveşte machiajul, acesta urmează să se menţină în tonuri cât mai aproape de realitate, potrivite unor personaje care lucrează în spital. Excepţie fac „pacienţii” cu răni grave, care trec prin mâinile specialiştilor în efecte speciale.

Primele repetiţii în costume, care au presupus şi deprinderea unor tehnici de utilizare a echipamentelor medicale, au fost făcute sub supravegherea unor consilieri de specialitate, care vor fi nelipsiţi de pe platouri pe parcursul filmărilor.

Totuşi, în acest iureş, Florin Piersic Jr. şi Adriana Titieni au fost nevoiţi să-şi găsească o jumătate de oră pentru „trecut”. La aproape 40 de grade Celsius, cei doi au pozat în haine de iarnă, pe săniuţă, pentru a reconstitui, sub forma unor fotografii, o bucată din relaţia lor. Aceste fotografii înrămate vor completa decorul serialului pe care-l veţi putea urmări din septembrie, la TVR 1.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE