Prima transmisie terestră digitală a TVR

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Transmiterea Revelionului 2007 de la Romexpo a marcat şi o premieră! Televiziunea Română a realizat prima transmisie terestră digitală. Formatul digital implică producerea, procesarea şi transportul semnalului video şi audio, de la locul evenimentului până în controlul general al TVR. Emisia pe post se face tot în format analogic, dar avantajul principal al unui lanţ digital de transmisie este „conservarea” calităţii sunetului şi imaginii iniţiale indiferent câte verigi ale lanţului de emisie sunt străbătute.

Efectele acestui important pas sunt o calitate mai bună a imaginii pe ecranul telespectatorului şi o siguranţă mai mare în cazul transmisiilor live. Deocamdată, acest format digital se poate folosi doar în Bucureşti şi în împrejurimile Capitalei. Această limitare se explică prin faptul că Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (Radiocom) nu este pregătită s㠄transporte” din alte localităţi semnal video şi audio în format digital.

Prima transmisie în format digital a fost posibilă ca urmare a digitalizării bazei de care de reportaj a TVR, în cadrul unui proces derulat în ultimii doi ani şi a achiziţiei de curând a două lanţuri de radiorelee digitale.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE