Premieră la „Teatru în TVR”: „Pygmalion”, cu noua generație de actori

TVR.RO | actualizat: Marţi, 22 Septembrie 2020
Luni, 21 septembrie, la ora 20.30, stagiunea „Teatru în TVR” a adus pe scena din grădina TVR absolvenții UNATC I.L. Caragiale. Ei au oferit prima reprezentaţie a spectacolului „Pygmalion”, de G.B. Shaw.

Un eveniment prin care Televiziunea Română susține viitorul teatrului românesc. Prezenţa UNATC pe scena din grădina TVR - pe care de  9 săptămâni încheiate marile companii teatrale au adus actori consacrați - este un gest de recunoaştere a valorii tinerilor actori care, simbolic, preiau ştafeta în numele noii generaţii.

Nu întâmplător, spectacolul ales pentru acest debut la „Teatru în TVR” este „Pygmalion”, povestea care vorbește despre puterea educaţiei şi a străduinţei în evoluţia noastră. Subiectul a făcut ca „Pygmalion” să devină cea mai populară piesă a lui Shaw, după ce aceasta a stat la baza muzicalului „My Fair Lady” – care a devenit film pentru marile şi micile ecrane, spectacol de teatru, de operă şi operetă pe scenele din lumea întreagă.

Producția adusă de UNATC  demonstrează că puterea cuvântului devine dalta unui sculptor de geniu. Profesorul Higgins, replica modernă a personajului mitic, o transformă pe micuța Galateea într-o operă de artă, devenind un adevarat artist creator-pedagog al propriei sale arte.

Distribuția:

Henry Higgins – Gabriel Hrițcu

Eliza Doolittle – Azaleea Necula

Colonelul Pickering – Aurelian Culea

Doamna Higgins – Cătălina Corbu

Doamna Pearce – Roxana Ardelean

Alfred Doolittle – Dumitru Țui

Spectacol de licenţă an III

Coordonatori:

Conf. univ.dr. Bogdana Darie

Drd. Romina Boldașu

Accesul la spectacolul „Pygmalion” al UNATC este gratuit, în baza rezervărilor trimise la adresa:rezervari.unatc@gmail.com​

***

Stagiunea 2020 „Teatru în TVR” este derulată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Primăria Sectorului 1 şi este susținută de Fundația Fildas Art, prin programul Catena pentru Artă și GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin mărcile Hygienium și Grande Natura. Mulțumiri S.C. Stage&Ledtech SRL și BEST ADVERTISING & CONSULT SRL!

***

Toate informaţiile referitoare la programarea spectacolelor, ora de începere a acestora, regulile de distanţare socială şi protecţie împotriva infectării cu COVID-19 pot fi găsite pe site-ul TVR şi pe pagina de Facebook a Casei de Producție TVR.

Biletele de intrare se pot procura de la teatrele partenere, iar accesul publicului se face prin intrarea TVR din strada col. Constantin Blaremberg.