Premieră europeană: studiourile TVR găzduiesc meciuri de tenis de masă

TVR.RO | actualizat: Luni, 03 Octombrie 2016
Toate meciurile de pe teren propriu ale Naţionalelor feminine şi masculine de tenis de masă, contând pentru calificarea la Campionatul European, se desfăşoară în incinta TVR şi vor fi transmise pe canalele televiziunii publice.

În premieră europeană, Televiziunea Română găzduieşte într-un studio TV competiţii sportive internaţionale. Toate meciurile de pe teren propriu ale Naţionalelor feminine şi masculine de tenis de masă, contând pentru calificarea la Campionatul European, se desfăşoară în incinta TVR şi vor fi transmise pe canalele televiziunii publice.

Ieri, echipa feminină de tenis de masă a României a disputat primul meci cu reprezentativa Greciei, iar studioul TVR a fost cu noroc, fetele noastre câştigând cu 3 la 0. Sute de iubitori ai acestui sport, dintre care mulţi copii, au venit la TVR pentru a le încuraja pe reprezentantele noastre. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Camelia Poştoacă şi Irina Ciobanu au făcut istorie, disputând, în premieră europeană, o partidă internaţională într-un studio de televiziune.

Până la sfârşitul anului, echipele de seniori ale României vor disputa, în studioul TVR, alte trei meciuri în cadrul Turneului de calificare la Campionatul European, în faţa Olandei, Cehiei şi Turciei.

Reprezentativa masculină va debuta pe terenul amenajat în studioul TVR în faţa echipei Cehiei, pe 1 noiembrie.

Proiectul inedit confirmă experienţa şi posibilităţile editoriale şi tehnice ale televiziunii publice de a susține performanţele sportivilor români şi deschiderea TVR către public, transformând un spaţiu „inaccesibil” într-un loc pentru evenimente (fie ele teatru sau sport – spectacolele din cadrul proiectului Teatru în TVR s-au desfăşurat, toată vara, în curtea instituţiei).

În acest an, ca parte a politicii de promovare a sportului românesc, TVR va transmite numeroase competiţii de fotbal, handbal şi baschet. Pe lângă meciurile Naţionalei din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal – cu Armenia, Kazahstan şi Polonia, TVR va oferi telespectatorilor două competiţii majore de handbal, Trofeul Carpaţi de la Cluj, la finalul lunii noiembrie, şi Campionatul European feminin din Suedia, din luna decembrie.

În plus, TVR va transmite şi meciuri internaţionale de baschet: România-Israel, decisiv pentru calificarea la turneul feminin EuroBasket 2017 şi partidele pe care Steaua CSM Bucureşti le va disputa pe teren propriu în FIBA Europe Cup.

Găsiţi imagini de la evenimentul organizat în studioul TVR, pe pagina de Facebook TVR 1 şi aici: