Poziţia PDG TVR, Doina Gradea

TVR.RO | Duminică, 02 Septembrie 2018
Referitoare la subiectul legat de posibila existenţă a unui protocol SRTv-DNA

Am citit declaraţia domnului preşedinte Liviu Dragnea referitoare la existenţa unui protocol secret între SRTV şi DNA şi doresc să menţionez următoarele:

De când am fost numită Preşedinte Director General al SRTV nu am cunoştinţă despre existenţa unui asemenea protocol secret.

Regimul documentelor “Secret de Serviciu” este extrem de bine reglementat potrivit dispoziţiilor legale şi la acestea nu au acces decât persoanele autorizate. Eu am obţinut relativ recent autorizaţia de acces la documente clasificate, împreună cu alte persoane din instituţie.  Am studiat toate documentele din această categorie, le-am inventariat şi pot spune că nu există un asemenea document.

Pentru a elimina orice suspiciune şi posibilitate de a nu respecta dispoziţiile legale privind documentele clasificate, în urmă cu câteva săptămâni, am cerut în scris managementului SRTV, cu precizarea termenului, să verifice arhiva de documente a direcţiei/departamentului pe care îl conduce fiecare pentru a identifica orice document clasificat şi a-l transmite persoanei care se ocupă de acestea. Încă nu am primit niciun document şi sper ca fiecare angajat al SRTV să fie conştient că nerespectarea regimului documentelor clasificate este un act de o deosebită gravitate.

Voi face în continuare toate demersurile pentru a identifica toate documentele clasificate care privesc SRTV şi, dacă voi găsi un asemenea protocol cu DNA, voi solicita denunţarea lui.

Existenţa unui astfel de document ar fi foarte gravă pentru o instituţie media de interes public şi aceia sau acela care l-ar fi putut semna şi disimula trebuie să raspundă pentru asta.

 

Doina Gradea

Preşedinte Director General SRTV