loader
Foto

Galerie foto

Poveştile mai puţin ştiute ale comorilor româneşti, într-o nouă emisiune la TVR 2

Din 30 ianuarie, „Locuri, oameni şi comori” vă aduce poveştile şi legendele din spatele celor mai preţioase exponate ale muzeelor româneşti şi ale evenimentelor istorice. La TVR 2, TVR HD şi TVR+, de la ora 18:30.

 

Prima ediție este disponibilă online pe TVR+

Locuri, oameni şi comori este o serie de 20 de episoade, care îşi propune dezvăluirea poveştii din spatele unei piese de muzeu sau a unui eveniment istoric. În spatele fiecărui lucru se află o poveste. Iar atunci când poveștile sunt despre comori, imaginația nu mai poate fi ținută în frâu.

Noua emisiune de pe postul TVR 2 dă viaţă unor exponate de muzeu. Ele nu pot vorbi explicit, dar aşteaptă resemnate ca cineva să le dezvăluie aventurile, importanţa şi semnificaţia. „Am descoperit locuri unice, oameni-eroi și comori fabuloase. În fiecare emisiune vom afla cum valori inestimabile ale istoriei naționale, au fost pierdute sau furate și cum multe dintre ele au fost recuperate și aduse acasă”, spune Emilia Nicolaescu, realizatoarea noii producţii.

În prima ediţie din 30 ianuarie, aflăm povestea brăţărilor dacice de la Sarmisegetuza. Ele nu au fost descoperite de arheologi, ci de bande bine organizate de hoți, care au încercat să le vândă în străinătate.

Traseul brățărilor a fost uimitor, unele s-au plimbat prin toată lumea, înainte să fie răscumpărate de către statul român, printr-o intervenție demnă de filmele polițiste. 13 brățari au ajuns în final, la Muzeul Național de Istorie. Dar multe dintre ele se află încă în mâinile traficanților de obiecte de artă, sau la celebre Case de licitații.

„Comori care ascund mistere și enigme. Altele, drame și blesteme. Dar toate sunt legate de oameni care au și-au făcut din păstrarea și recuperarea lor, o meserie de onoare. Adevărul istoric va lua locul miturilor și legendelor, în fiecare sâmbătă, începând cu 30 ianuarie, de la 18:30”, adaugă realizatoarea emisiunii.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...