„Plicul”, satira lui Rebreanu la adresa corupției, duminică la TVR 3

TVR.RO | actualizat: Luni, 14 Septembrie 2020
„Plicul”, un spectacol din Arhiva de Aur TVR, o producţie din anul 1974, a fost propunerea noastră pentru d uminică, 30 august, ora 20.00, la TVR 3.
Plicul

„Plicul”, de Liviu Rebreanu, piesă scrisă în 1923, este o satiră la adresa corupţiei administrative dintr-un orăşel de provincie, o abordare cu umor a moravurilor societăţii româneşti.

Personajul principal al piesei este plicul - mai întâi plicul în care soţia primarului primeşte o declaraţie de dragoste de la şeful gării; apoi plicul în care un ziarist local primeşte bani pentru a scrie un articol „la comandă” despre o anume fundaţie a femeilor condusă de soţia primarului ori despre porcii pe care trebuie să-i vândă naşul acesteia; urmează plicul cu bani primit de un inspector pentru a se face că nu observă neregulile de la gară; plicul (tot cu bani) pe care îl primeşte şeful gării pentru a da aprobarea ca nişte vagoane să transporte lemnele necesare oraşului.

(w500) Cornel Vul

IN MEMORIAM Cornel Vulpe (n. 19 mai 1930 - d. 4 septembrie 2002)

În distribuție: Dorina Lazăr, Octavian Cotescu, Valentin Plătăreanu, Cornel Vulpe, Marian Hudac, Vali Cioș, Mitică Iancu, Hamdi Cerchez, Mona Cherebețiu, Constantin Rășchitor, Alexandru Hasnaș, Petre Gheorghiu.

Imagine: Edviga Adelman, Constantin Lungu, Alexandru Condurache

Scenografia: Georgeta Ițigan

Regia artistică: Nicoleta Toia

(w640) Plicul

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR

Producător coordonator: DEMETER András István

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

***

Grădina TVR este vara aceasta cel mai important spațiu pentru spectacole de teatru în aer liber.

Cea de-a patra ediție a programului Teatru în TVR continuă!