loader
Foto

TVR 2 ne invită la aventuri "Dincolo de prerie"

Urmăriți sâmbătă, 26 februarie, de la ora 20.10, la TVR 2, ultima parte a miniseriei realizate de Marcus Cole după cărţile autobiografice ale Laurei Ingalls Wilder.

 

DINCOLO DE PRERIE (BEYOND THE PRAIRIE: THE TRUE STORY OF LAURA INGALLS WILDER – SUA, 2000)
Regia: Marcus Cole
Cu: Meredith Monroe, Walton Goggins, Lindsay Crouse, Richard Thomas

Dramă, adaptare a ultimelor patru volume din seria de romane "Căsuţa din prerie" de Laura Ingalls Wilder. În Midwest-ul american al anilor 1880, tânăra Laura Wilder ţine un jurnal despre aventurile, reuşitele şi greutăţile prin care trece familia ei, de la entuziasmul coloniştilor de a descoperi regiuni nelocuite până atunci, la dramele provocate de clima dificilă sau de bolile neîndurătoare. Pe parcursul a zece ani, adolescenta Laura devine femeie, soţie şi mamă, ajungând în cele din urmă să pornească, împreună cu soţul ei Almanzo, în propria lor aventură de descoperire a unor noi teritorii.

(w500)

Familia Laurei s-a stabilit în Independence în 1869, mica localitate din Kansas devenind cunoscută prin cărţile Laurei despre copilăria sa. Publicate între anii 1932-1943, lucrările acesteia apărute sub titlul „Căsuţa din prerie” au devenit un adevărat fenomen pentru cititori, pentru cinefili, dar şi pentru turişti.

Cărţile pentru copii au avut un succes atât de mare în rândul cititorilor de toate vârstele, încât din anii 70, ele au fost ecranizate de mai multe ori, cea mai cunoscută fiind seria de 204 episoade în care Melissa Gilbert a interpretat rolul Laurei, iar Michael Landon a jucat în rolul lui Charles Ingalls, tatălui Laurei.

În 2012, „Căsuţa din prerie” fusese vândută în 60 de milioane de exemplare, în 26 de limbi străine fiind clasată de School Library Journal pe locul 19 în topul tuturor cărţilor preferate de copiii de toate vârstele.

(w882)

În prezent, „Căsuţa din prerie” este un brand care valorează câteva sute de milioane de dolari – fiind şi un foarte căutat obiectiv turistic. Urmând descrierile din carte, cabana colonială a fost reconstruită pe locaţia care se presupune că în urmă cu peste 150 de ani era cea reală, iar grupurile turistice au acces să o viziteze din luna mai până în octombrie.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...