loader
Foto

Galerie foto

Un nou sezon ”Pescar hoinar”

De duminică, 13 septembrie, de la ora 10.00, la TVR 2, reluăm aventurile în căutarea ”marii capturi”, alături de Eugen Roibu şi Ştefan Stoica.

 

Eugen şi Ştefan au căutat păstrăvul pe râul Avrig, dar s-au bucurat şi de peisajele montane de un pitoresc aparte... Pescuind alături de câţiva pescari de elită, buni cunoscători ai locurilor şi dedicaţi conservării mediului, hoinarii au mai aflat câteva dintre secretele alcătuirii muştelor artificiale, dar şi ale muscăritului – lecţii extrem de utile pentru cei care vor să încerce acest stil specific de pescuit... Firesc, au profitat din plin de condiţia de călător pentru a descoperi atracţiile turistice ale zonei – vizita la o fermă de cerbi din Poiana Neamţului a fost o experienţă de neuitat - pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi o călătorie într-un spaţiu de poveste.

Invitati: Darius Scoică, Mircea Pitaru, Doru Ilcuş – pescari

Ilie Stoica – proprietar fermă de cerbi

(oar_w460)

La început de nou sezon, Eugen Roibu şi Ştefan Stoica, pescari cu experienţă, au oferit fanilor emisiunii şi câteva sfaturi pentru pescuitul în deltă.

Ştefan Stoica

1. În Delta Dunării şi nu numai, somnii mari se prind, de obicei, înainte sau în timpul furtunii.

2. Vremea constantă este o adevarată binecuvântare la pescuit, fiind favorabilă prinderii tuturor speciilor.

3. Dacă vremea este pe placul pescarului, nu înseamnă că este şi pe placul peştelui.

4. Dacă eşti în căutarea unui monstru, ai nevoie atât de pricepere şi echipament adecvat, cât şi de o vreme pe placul lui.

5. Pescuitul dupa "monştri" în Delta Dunării este cel mai bun pretext pentru a petrece timp aproape de natură şi de prieteni.

Eugen Roibu

1. Activitatea peştelui este influenţată de starea vremii. Pescuiţi cu încredere dacă presiunea atmosferică este relativ constantă timp de 2-3 zile.

2. În zilele cu averse de ploaie, peştii pot deveni mai activi pentru că apa este mai oxigenată.

3. În Delta Dunării, când majoritatea speciilor devin apatice, aveţi şansa pescuitului la biban. Lansaţi cu twistere sau linguriţe rotative mici, preferabil într-o intersecţie de canale.

4 Pe lacurile şi în ghiolurile deltaice, atunci când cerul este înnorat şi aveţi o adiere de vânt, sunt şanse mari să ademeniţi ştiuca. Nu uitaţi, însă, că după captură, urmează eliberarea peştelui în cea mai bună stare.

5. În deltă, când apa este în creştere, căutaţi ştiuca în lacuri, bălţi sau ghioluri. Dacă apa scade, ştiuca se refugiază în marile canale sau în Dunăre.

6. În deltă, la confluenţa canalelor, sunt şanse mari să gasiţi bibani. Dacă aţi prins unul, continuaţi – înseamnă că aţi dat de cârd. Acestea sunt partidele de pescuit perfecte pentru începători.

(oar_w460)

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.