Paraziţii cântă pentru campania Mari Români

| actualizat:


8 iulie, ora 20.10, la TVR 1

Paraziţii cântă pentru campania Mari Români

E vorba de o ţară, de decenii şi genii

De români ce n-au pierit de-a lungul vremii

Ridicaţi pe postamente-nalte persoane însemnate

Nu vă lăsaţi orbiţi de vorbe, ci de fapte ! (fragment din textul melodiei)

Paraziţii au înregistrat melodia campaniei Mari Români de la TVR. Băieţii au dorit să compună această melodie numai după ce au aflat informaţii despre campania TVR şi au hotărât că vor să pună umărul la acest proiect. În emisiunea Mari Români – Top 100 din 8 iulie, telespectatorii vor putea asculta melodia, în direct, în interpretarea celor de la Paraziţii. Melodia va avea şi un videoclip care va fi difuzat din a doua jumătate a lunii iulie.

Trupa nu se află la prima colaborare cu TVR. Tot Paraziţii au compus şi imnul campaniei 5 minute de cultură, desfăşurată de televiziunea publică în 2004. De asemenea, este recunoscută implicarea băieţilor în campaniile cu mesaje sociale, dintre care amintim - Jos Cenzura!.

Tot pe 8 iulie, Cătălin Ştefănescu, Irina Păcurariu, Gianina Corondan, Radu Naum şi Florin Iaru vor anunţa top 100 cei mari români, top realizat în urma nominalizărilor trimise de telespectatorii din întreaga ţară. De asemenea, îi vom cunoaşte pe marii români din top 10, însă într-o ordine aleatorie.

Pe lângă situaţia finală a nominalizarilor exprimate în perioada 27 mai – 1 iulie (perioada de nominalizare), realizatorii emisiei Mari Români – Top 100 au mai pregătit telespectatorilor câteva surprize: câteva intervenţii în direct ale celor care au avut opinii interesante şi le-au postat pe www.mariromani.ro, dar şi un filmuleţ în care câţiva copii fac portretul robot al celui mai mare român.

Campania Mari Români continuă şi în timpul verii. Începând cu 9 iulie, se deschid căile de votare, telespectatorii putând să-l aleagă pe cel mai mare român dintre personalităţile aflate în top 10, anunţat în emisiunea din 8 iulie. Pe 21 octombrie se va desemna cel mai mare român al tuturor timpurilor.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE