„Paiațele”, o fantezie după Cehov, la Teatru în TVR

TVR.RO | actualizat: Marţi, 17 Septembrie 2019
Vara aceasta, în cadrul celei de-a treia stagiunii de Teatru în TVR, se joacă una dintre cele mai bune piese ale Teatrului Nottara -  „Paiațele / Efectul dăunător al tutunismului și alcoolismului asupra organismului” .
Paiatele - piesa de teatru
Paiatele - piesa de teatru
Paiatele - piesa de teatru
Paiatele - piesa de teatru
Paiatele - piesa de teatru
Paiatele - piesa de teatru

Reinterpretată și pusă în scenă de Niculae Urs, piesa cehoviană o veți vedea pe 14 septembrie (înregistrare pentru TV), de la ora 20.30.

Din distribuție fac parte Victoria Cociaș și Niculae Urs, iar Olimpia Urs este invitată specială.

Spectacolul Paiațele este o fantezie de Niculae Urs, după proza scurtă a lui A.P. Cehov și nu numai. Montarea este o comedie în familie sau, altfel spus, o căsnicie „cu cântec(e)”. La baza scenariului, stau două lucrări ale lui A.P. Cehov: sceneta-monolog Despre efectul dăunător al tutunului și schița (nuvela) Ea și El.

(w640) Paiatele -

(w640) Paiatele -

(w640) Paiatele

***

Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, pregătind o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie - aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului „Teatru în TVR”. Se vor juca 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în Grădina Molière, în perioada 26 iulie - 14 septembrie.

Toate spectacolele se desfăşoară în aer liber, iar accesul spectatorilor se va face din strada Amiral Constantin Bălescu, la adresa Molière 2-4.

Biletele pot fi cumpărate de la teatrele partenere. La Grădina Molière, biletele pot fi achiziţionate cu o oră înainte de începerea spectacolului. Detalii despre program și bilete AICI.