loader
Foto

„Ora Regelui”: Decorațiile și armele de paradă ale Regelui Mihai | VIDEO

Sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 14:30, la TVR 1 și online pe TVR+, ați admirat uniformele, decorațiile și armele de paradă ale Regelui Mihai, obiecte care i-au stat alături Suveranului până la final.

 

În onoarea celor 20 de ani de când Familia Regală s-a întors în această casă în care, în trecutul apropiat, s-a scris istoria tragică a țării, Romfilatelia a lansat întregul poștal dedicat expozitiei.

Obiectele Regelui Mihai pot fi văzute în expoziția permanentă de la Palatul Elisabeta.

(w882) lansare ex

Cu mai bine de 20 de ani în urmă, Regele Mihai dezvăluia: ”cel mai dureros eveniment pentru mine a fost sistematica distrugere a trecutului nostru și falsificarea voită a Istoriei. Indiferent de opțiunile pe care le avem pentru prezent și viitor, trebuie sa ne păstrăm Memoria. Independența Țării și Unirea noastră s-au petrecut în monarhie. Carol I și Ferdinand s-au născut în afara României, dar s-au dovedit buni patrioți”.

(w882) ora regelu

(w882) principele

Invitatul ediției din această săptămână este autorul unei cărți dedicate fenomenului fake-news, o plagă ce afectează întregul mapamond, ”Matrioșka mincinoșilor. Fake news, manipulare, populism”. Marian Voicu e probabil jurnalistul care are vocea cea mai autorizată în acest domeniu.

„Studiile ştiinţifice demonstrează că expunerea la fake news, dezinformare sau teorii ale conspiraţiei duce la alterarea percepţiei şi luarea unor decizii în consecinţă.”, constată autorul.

El va divulga pericolele și modalitățile de recunoaștere, arătând totodată cum au apărut și s-au dezvoltat în timp minciuna și dezinformarea din jurul Regelui Mihai, pe care România a trăit-o în ultimii 70 de ani, dar pe care o experimentează și în prezent.

(w882) Marian Voi

„Campaniile de fake news sunt gândite pentru a semăna neîncredere şi confuzie, pentru a adânci faliile socio-culturale folosind tensiunile etnice, rasiale şi religioase.”, spune jurnalistul, referindu-se și la momentul pe care îl trăim.

„Fiecare poate crede ce vrea, îşi poate construi realitatea pe care o doreşte, din informaţiile pe care le selectează. Suntem alimentaţi cu fake news care ne sunt livrate de motoare informaţionale uriaşe. Reţelele sociale au devenit reţele ale radicalizării sociale, iar știrile fake se răspândesc asemenea unei bacterii sau unui virus, infestând corpul social sănătos”.

În urma acestor considerații, rămîne întrebarea: ”Cine e arbitrul adevărului?”

***

Program de difuzare:

TVR 1 - sâmbătă, 31 octombrie 2020, ora 14.30

TVR Internațional - sâmbătă, 31 octombrie 2020, ora 17.00

TVR MOLDOVA - marți, 3 noiembrie, ora 16.00

***

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

sursa foto: romaniaregala.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...