„Oglinda”, „Să nu ucizi” și „România 4 patrii”, la TVR Cluj

TVR.RO | actualizat: Luni, 10 Ianuarie 2022
În perioada 7-9 ianuarie, de la ora 22.00, v-am invitat să urmăriți spectacolele de teatru: „Oglinda”, „Să nu ucizi” și filmul „România 4 patrii”.

Vineri, 7 ianuarie, la ora 22:00*, TVR Cluj vă invită să urmăriți „Oglinda”, de Dumitru Solomon, un spectacol din anul 1993.

Regia: Silviu Jicman

În distribuție: Mircea Rusu, Cătălina Mustață, Florin Zamfirescu

 

Sâmbătă, 8 ianuarie, la ora 22:00*, la TVR Cluj urmăriți „Să nu ucizi”.

Regia: Cătălin Rotaru și Virginia Șarga

În distribuție: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Iulia Verdeș, Codin Maticiuc, Daniel Popa, Dana Rotaru, Cosmin Seleși, Virgil Aioanei, Erwin Șimșenshon

(w640)

Un film inspirat de un scandal media care a cutremurat sistemul medical din România. Cristian este un tânăr chirurg idealist și dedicat profesiei, din București. Este singurul pe care-l tulbură moartea neașteptată a pacienților după operații reușite. Cercetând cauzele acestor decese, el face o descoperire șocantă: de ani de zile, spitalul achiziționează substanțe dezinfectante ineficiente. Încercând să facă publică descoperirea, Cristian nu poate să spargă zidul de indiferență. Soția îl părăsește, prietenii și asociații îl marginalizează, iar el se chinuie în van să ajungă la reporteri, miniștri, procurori și investigatori.

(w500)

Duminică, 9 ianuarie, de la ora 22:00*, TVR Cluj difuzează „România - 4 patrii”.

Regia: Alexandru Solomon

România lui Norman Manea, Gabriela Adameșteanu, Mircea Cărtărescu și Florin Lăzărescu

(w500)

Protagoniștii documentarului semnat de Alexandru Solomon, „România: patru patrii” sunt patru scriitori din patru generații diferite, care descriu o singură țară. Filmul relatează experiențele lor de viață și desenează astfel un cvadruplu portret al României: tânără în raport cu altele, dezamăgită de imaginea sa peste hotare, deprimată sau exaltată de istoria sa recentă, mereu iritată de poziția ei periferică în Europa. Și totuși plină de umor.

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.