„Chinezii" - o nouă premieră teatrală la TVR

TVR.RO | actualizat: Luni, 11 Noiembrie 2013
O comedie spumoasă, antrenantă, cu răsturnări neprevăzute de situație, realizată de Casa de Producţie TVR.

Stagiunea de teatru TV în premieră continuă la Televiziunea Română luni, 21 octombrie 2013, de la ora 20.10, cu piesa Chinezii, de Michael Frayn, în traducerea lui  Petre Bokor.

Spectacolul - o comedie spumoasă, antrenantă, cu răsturnări neprevăzute de situație - este realizat de Casa de Producţie TVR, cu Cerasela Iosifescu şi George Alexandru în distribuţie. Regia artistică şi scenografia sunt semnate de Mircea Cornişteanu.

„O piesă scrisă cu excepţional meştesug, prilej pentru cei doi actori să-şi dea măsura talentului comic şi a fanteziei în interpretarea mai multor partituri”, declară regizorul Mircea Cornişteanu. „O mică bijuterie a genului, care satirizează uniformizarea produsă în societate de rutina vieţii zilnice a clasei mijlocii, cu automatismele ei, cu permanenta repetare a micilor bârfe de la serviciu şi de acasă, cu ritualurile răsuflate ale întâlnirilor periodice când la unul, când la altul, cu plictiseala înecată în alcool şi discuţii sterile pe subiecte anoste, care-i face pe toţi asemănători, de parcă ar fi chinezi, aşa cum ne apar aceştia nouă, europenilor. A fost o mare plăcere pentru mine să fac spectacolul atât la teatru, cât și în studioul TVR”, adaugă Cornişteanu.

Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, a reluat recent producţia şi difuzarea de premiere teatrale - spectacole proprii, create special pentru platourile de televiziune, şi adaptări pentru TV ale unor piese de teatru. TVR continuă astfel o tradiţie de peste 50 de ani, în care a adus în casele telespectatorilor producţii proprii sau preluări ale unor spectacole de la diferite teatre din ţară.