Niciun candidat admis la concursul pentru redactor-şef al ştirilor TVR

| actualizat:
Mineriada 1990.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mineriada 1990.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Niciunul dintre cei şapte candidaţi la concursul pentru postul de redactor-şef al Redacţiei Ştiri şi Actualităţi de la TVR nu a fost declarat admis. Toţi candidaţii au fost notaţi sub 8, nota minimă pentru a fi declaraţi admişi. Concursul, organizat de televiziunea publică vineri, 25 mai 2007, va fi repetat. Coordonatorul Redacţiei Ştiri şi Actualităţi va fi în continuare Cosmin Prelipceanu, prezentatorul principalului jurnal de la TVR 1.
Comisia de examinare a fost alcătuită din Tudor Giurgiu, preşedinte-director general, Rodica Culcer, directorul Direcţiei Ştiri, Cezar Ion, directorul Departamentului Producţie Editorială, Tudor Călin Zarojanu, consilier în management al preşedintelui-director general, Cristian Tudor Popescu, preşedintele Clubului Român de Presă, şi Ioana Avădani, director executiv Centrul pentru Jurnalism Independent. Componenţa iniţială a comisiei de concurs a fost modificată, deoarece unii dintre membrii desemnaţi iniţial nu au mai putut face parte din comisie, din motive personale sau obiective.
Concursul a constat în depunerea unui proiect managerial, evaluare psihologică şi interviu cu membrii comisiei de examinare. Termenul iniţial pentru înscrierea la concurs, 16 mai 2007, a fost prelungit până pe 18 mai, deoarece în dimineaţa zilei de 16 mai nu se înscrisese niciun candidat.
Redactorul-şef la Redacţiei Ştiri şi Actualităţi a televiziunii publice are ca responsabilităţi planificarea, organizarea şi coordonarea activităţii structurii din punct de vedere editorial şi administrativ. Redacţia Ştiri şi Actualităţi face parte din Direcţia Ştiri a Televiziunii Române, alături de Colectivul Grafică şi Scenografie Ştiri, Serviciul Resurse de Producţie şi Departamentul Sport.
Postul de redactor-şef la Redacţia Ştiri şi Actualităţi a TVR a rămas vacant în data de 16 octombrie 2006, când Liviu Popescu a cerut să fie eliberat din această funcţie.


DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE