Membrii EBU au adoptat Declaraţia cu privire la valorile de bază ale serviciilor publice de media.

TVR.RO | actualizat: Luni, 25 Iunie 2012
Rolul pe care serviciul public de media îl are în dezvoltarea societăţii a fost evidenţiat într-o declaraţie adoptată în unanimitate de către membrii EBU, la Adunarea Generală de la Strasbourg.

Empowering Society – A Declaration on the Core Values of Public Service Media, identifică valorile la care se raportează membrii celei mai mari asociaţii a televiziunilor publice din Europa.

Declaraţia identifică şase valori de bază, împărtăşite de către serviciile publice de media: universalitate, independenţă, excelenţă, diversitate, responsabilitate şi inovaţie.

“Membrii EBU au identificat o serie de valori care ne duc mai departe în era digitală. Aceste valori reprezintă o promisiune publică, făcută telespectatorilor noştri, şi o referinţă prin care, în final, aceştia ne evaluează”, a spus Preşedintele EBU, Jean-Paul Philippot.

“Această Declaraţie reprezintă angajamentul nostru către societate. Lucrăm în slujba publicului, nu pentru acţionari, în slujba democraţiei, nu pentru profit. Aceste valori ne diferenţiază de media comerciale”, a mai spus Jean-Paul Philippot.

“Membrii noştri se află în diferite stadii de dezvoltare şi activează în contexte diferite. Unul dintre obiectivele Declaraţiei este acela de a încuraja de a progresa împreună . Ne propunem să ne sprijinim reciproc în obţinerea finanţării solide, independenţei editorial şi creşterea standardelor editoriale”, a spus Ingrid Deltenre, Director General EBU.