Marius Bodochi în dublă ipostază, de actor și regizor, în „Femeia perfectă”

TVR.RO | actualizat: Vineri, 11 Septembrie 2015
TVR 2 a prezentat luni, 7 septembrie, ora 20:10, premiera realizată în 2013 cu „Femeia perfectă”, o comedie franțuzească, după o idee de Jean Barbier.  Spectacolul poate fi văzut şi la TVR 3, sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20:20.

„Femeia perfectă” există oare? Da, dar bărbatul care a descoperit-o se află într-o poziție dificilă deoarece mai are încă trei metrese în viața sa. Acestea, bineînțeles nu o acceptă pe intrusă și se vor alia pentru a o izgoni. Astfel se naște un duel exploziv, catalizat și de apariția unui alt bărbat în această aventură nebună.

Ieri, 6 septembrie, actorul Marius Bodochi și-a serbat ziua de naștere. Aniversându-l pe unul dintre cei mai cunoscuți actori dramatici, Casa de producție propune spre difuzare spectacolul „Femeia perfectă”, în care actorul este și regizor, și interpret. Îi dau replica actrițele Catrinel Dumitrescu, Amalia Ciolan și Teodora Stanciu.

L-am întrebat pe Marius Bodochi de ce această piesă.

Mi s-a propus să joc rolul principal. Ideea de a o pune în scenă a fost a Ruxandrei Țuchel, regizoarea TV. Am lucrat mulți ani împreună, nu este prima colaborare. A fost producătorul emisiunii mele la TVR, mi-a fost șefă. Și mi-am asumat și regia. Am mai trecut prin experiența aceasta de regizor ca profesor la Facultatea de Teatru /Universitatea Babeș-Boliay, Cluj, Facultatea de Teatru și Televiziune/, iar în „Tulburarea apelor” (de Lucian Blaga) chiar am jucat cu studenții. Nu este foarte comod să le faci pe amândouă, dar m-am bazat /în „Femeia perfectă”/ pe o echipă de prieteni, sau mai exacte de prietene. Toate cele trei actrițe din rolurile principale îmi sunt prietene apropiate, cu Catrinel Dumitrescu am fost coleg la TNB, cu Teodora suntem prieteni de familie. Ruxandra a făcut din casa ei platou de filmare fără nici un profit altul decât sufletesc. A fost o atmosferă plăcută, altfel nu terminam filmările în doar patru zile.

Rep: Era totuși mult text.

MB: Am repetat vreo zece zile. Nu foarte mult. Actorii au venit cu textul învățat și, având o mare experiență, a mers ușor. Nu au fost ifose din partea nimănui.

Rep: Ați repeta experiența?

MB: Nu țin foarte tare la calitatea aceasta de regizor. Dar pentru că am fost profesor, și pentru că era un proiect de televiziune, unde te mai uiți, mai poți repara, am făcut și regia. La teatru nu m-aș încumeta, pe scenă dacă greșești, nu mai poți repara.

Rep: Ce mai plănuiți acum pe scenă?

MB: Am avut o premieră la Teatrul Național București cu „Terorism”, în regia lui Felix Alexa, și una la Teatrelli, cu un spectacol foarte bun cu „Slugă la doi stăpâni” de Goldoni, în regia prietenului meu Dan Tudor. Cu el am mai făcut și „Taxi Blues”, un spectacol de mare succes, mult-premiat, cu care am făcut turnee în Germania, Canada etc. și pe care îl jucăm chiar zilele acestea la Festivalul Birlic de la Fălticeni. ”

 

FEMEIA PERFECTĂ  
de Mihai Vornicul dupa o idee de Jean Barbier

Adaptarea TV: Marius Bodochi  și Catrinel Dumitrescu

Cu: Marius Bodochi, Catrinel Dumitrescu, Amalia Ciolan, Teodora Stanciu, Razvan Oprea, Ovidiu Popa, Maria Pitea

Redactor: MARIANA IONIŢĂ; Scenografie: MARIA SILVIA PITEA; Montaj: COSMIN GĂLEATĂ, Imagine: DAN CONSTANTINESCU jr.; Regia TV: RUXANDRA ŢUCHEL

Regia artistică

MARIUS BODOCHI

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.