MANIFEST - un spectacol de Cornel Mihalache, la TVR 1 | VIDEO

TVR.RO | actualizat: Duminică, 13 Septembrie 2020
Sâmbătă, 6 iunie, de la ora 00:00, TVR 1 a difuzat "Scrisoare către un prieten și înapoi către țară – MANIFEST", un poem de Ruxandra Cesereanu, în regia lui Cornel Mihalache.

Regizorul Cornel Mihalache propune un ”one woman show”-documentar, producție proprie, un gen hibrid nemaifăcut în Teatrul de Televiziune, care are la baza ”Scrisoarea” Ruxandrei Cesereanu. Textul reunește, poetic și demistificator, istoria celor 31 de ani din urmă, cu cele mai importante sloganuri-graffiti rămase în mentalul colectiv. Criticii contemporani spun ca „Ruxandra Cesereanu intonează în acest remarcabil poem „Rapsodia Română de-acum”, în care se rotesc, însă, imagini emblematice ale Țării dintotdeauna, rapsodia extremă și fatală. O face cu forța tulburătoare a disperării și cu puterea biciuitoare a speranței sale evanghelice, menită să-i trezească pe cei adormiți.

 

Actrița Mara Opriş găseşte profunzimea şi resursele necesare ca, sub conducerea regizorului Cornel Mihalache şi cu sprijinul echipei TVR, să ofere publicului oportunitatea de a deveni martor timp de o oră la un spectacol de teatru, coborât din Piscator, cu ajutorul fotografiilor și arhivei video politice pe fundal și în inserturi.

(w640)

Director de imagine: Dan Constantinescu Jr. / Producător: Diana Dumitru / Organizator producție: Marius Flonta/ Montare decor: Florin Tudorache, Viorel Gheorghe/ Lumini: Bogdan Penciu, Aurel Ghinea/ Teleficare: George Oancea, Sorin Nedelcu/ Sunet: Valentin Bartolomeu, Radu Paraschivescu/ Asistenti imagine: Valentin Ciolan, Grigoruț Stoica, Alexandru Bengescu/ Recuzita: Marian Cerchez/ Costumieră: Elena Cerchez/ Machiaj: Roxana Pletea/ Scenografia: Raluca Chelaru/ Cameramani: Andrei Țoneș, Mihai Covrig

(w640)

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Detalii despre piesele de teatru găsiți pe pagina TVR 3, pe cea a Casei de Producție și pe Facebook.