loader
Foto

Lucrările unui artist italian, la Craiova | VIDEO

Lucrările cunoscutului artist italian Vincenzo Bianchi pot fi admirate la Muzeul de Artă şi Galeria Arta din Craiova. În cele două spaţii de expunere sunt prezentate lucrări de pictură, sculptură şi grafică.

 

La Muzeul de Artă din Craiova a avut loc vernisajul expoziției ,, De la gest la semn, de la simbol la putere”. La eveniment au participat cunoscuţi oameni de cultură şi autorităţi.

Muzeul de Artă Craiova a pus la dispoziție două spații cu arhitectură spectaculoasă ,, Sala oglinzilor ”și Rotonda de la etajul 1, unde sunt expuse lucrări de sculptură și grafică. În spațiile Galeriei Arta sunt expuse lucrările de pictură în care predomină tema măștii, și a arlechinului.   În cadrul vernisajului a fost lansat și catalogul expoziției.

Expoziția a fost realizată în colaborare cu ,,Asociația Puterea Perfectului Simplu” şi poate fi vizitată la Muzeul de Artă până pe 2 august, iar la Galeria Arta din Craiova până pe data de 3 august.

Artistul este un admirator al țării noastre. A venit de nenumărate ori la Craiova. Vincenzo Bianchi nu este doar sculptor, pictor, grafician, gravor, ci este și poet – a fost invitat la Festivalul Internaţional de Poezie Mihai Eminescu.

Artistul italian nu a putut fi prezent fizic la eveniment, dar a fost alături de toţi participanţii online și a rămas conectat pe tot parcursul vernisajului.

De-a lungul carierei sale artistul italian a primit numeroase premii și recunoașteri internaționale: a fost propus pentru premiul Nobel pentru Pace de către Academia Internațională Mihai Eminescu, România, datorită tematicii evidente dedicată păcii și ideea de fraternitate între popoare. A colaborat în calitate de profesor de sculptură cu importante Academii de Artă din Italia. De asemenea, timp de 25 de ani și-a desfășurat activitatea ca profesor la Catedra de Sculptură a Academiei de Artă din Firenze. A expus în numeroase în numeroase galerii de artă și muzee din toata lumea.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.