loader
Foto

Tagliatelle cu fenicul şi brânză feta

LIFESTYLE

Dulceaţa feniculului şi şalotei, combinată cu iuţeala delicată a brânzei uşor topite şi aroma busuiocului proaspăt se armonizează perfect în această reţetă care transformă prânzul sau cina într-o experienţă de repetat.

 

INGREDIENTE

Pentru 2 porţii

200g tagliatelle

1 bulb de fenicul

1 şalota măricică (sau 1 ceapă roşie)

2 linguri ulei de măsline

100g brânză feta

10 – 15 frunze de busuioc proaspăt (opţional) sau frunzele feniculului, tocate

piper negru proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. Feliaţi foarte fin bulbul de fenicul şi salota. Căliţi-le în uleiul de măsline, până când devin translucide şi se înmoaie.

3. În cazul în care folosiţi busuioc, rupeţi frunzele deasupra legumelor călite.

4. Sfărâmaţi şi brânza feta deasupra acestora.

5. Scurgeţi pastele imediat ce au fiert, apoi combinaţi-le cu amestecul de legume şi brânza şi asezonaţi-le cu piper negru.

Se servesc imediat!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
Explozia din Rahova și teoriile conspirației, vineri, la „Breaking Fake News”

În aceeaşi ediţie, despre Spania și mișcarea separatistă bască, dar şi despre ultima dispută Trump vs. Canada. Pe 31 octombrie, de la 18.45, ...

150 de ani de la naşterea Reginei Maria: „Maria a României, regina artistă”, documentar în premieră la TVR 1

„Ora Regelui” ne invită sâmbătă, 1 noiembrie, ora 13.00, într-o călătorie unică, prin locurile de care s-au legat sufletul și gândurile Reginei ...

Secretul echipelor sportive

Secretul echipelor sportive

publicat: Miercuri, 29 Octombrie 2025

De multe ori, în sportul de performanță, talentul individual deosebit nu este suficient. Drumul spre victorie trece prin crearea acelei alchimii ...