loader
Foto

Tagliatelle cu fenicul şi brânză feta

LIFESTYLE

Dulceaţa feniculului şi şalotei, combinată cu iuţeala delicată a brânzei uşor topite şi aroma busuiocului proaspăt se armonizează perfect în această reţetă care transformă prânzul sau cina într-o experienţă de repetat.

 

INGREDIENTE

Pentru 2 porţii

200g tagliatelle

1 bulb de fenicul

1 şalota măricică (sau 1 ceapă roşie)

2 linguri ulei de măsline

100g brânză feta

10 – 15 frunze de busuioc proaspăt (opţional) sau frunzele feniculului, tocate

piper negru proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. Feliaţi foarte fin bulbul de fenicul şi salota. Căliţi-le în uleiul de măsline, până când devin translucide şi se înmoaie.

3. În cazul în care folosiţi busuioc, rupeţi frunzele deasupra legumelor călite.

4. Sfărâmaţi şi brânza feta deasupra acestora.

5. Scurgeţi pastele imediat ce au fiert, apoi combinaţi-le cu amestecul de legume şi brânza şi asezonaţi-le cu piper negru.

Se servesc imediat!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
Succesul și eșecul școlar: o oglindă a unui sistem grăbit

În România, reușita școlară este adesea măsurată în note și premii, însă specialiștii trag un semnal de alarmă: succesul adevărat nu înseamnă ...

Anca Mazilu și Bogdan Muzgoci vă aşteaptă la Campania

Pentru al treilea an consecutiv Televiziunea Română aduce în prim-plan campania OMUL ANULUI. Cel mai amplu proiect social desfășurat de postul ...

Campionatul Mondial de Atletism de la Tokyo, live pe Eurovision Sport

Fanii români pot urmări Campionatul Mondial de Atletism din 2025 live pe platforma Eurovision Sport a EBU (European Broadcasting Union), ...