loader
Foto

Tagliatelle cu fenicul şi brânză feta

LIFESTYLE

Dulceaţa feniculului şi şalotei, combinată cu iuţeala delicată a brânzei uşor topite şi aroma busuiocului proaspăt se armonizează perfect în această reţetă care transformă prânzul sau cina într-o experienţă de repetat.

 

INGREDIENTE

Pentru 2 porţii

200g tagliatelle

1 bulb de fenicul

1 şalota măricică (sau 1 ceapă roşie)

2 linguri ulei de măsline

100g brânză feta

10 – 15 frunze de busuioc proaspăt (opţional) sau frunzele feniculului, tocate

piper negru proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. Feliaţi foarte fin bulbul de fenicul şi salota. Căliţi-le în uleiul de măsline, până când devin translucide şi se înmoaie.

3. În cazul în care folosiţi busuioc, rupeţi frunzele deasupra legumelor călite.

4. Sfărâmaţi şi brânza feta deasupra acestora.

5. Scurgeţi pastele imediat ce au fiert, apoi combinaţi-le cu amestecul de legume şi brânza şi asezonaţi-le cu piper negru.

Se servesc imediat!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
„Deceniul ascuns” – viața din România comunistă

Un proiect aparte în peisajul documentar autohton, „Deceniul ascuns” aduce în prim-plan viața cotidiană din România anilor ’80, într-o abordare ...

Captivi în ecrane: Dependența digitală care ne schimbă viețile

Ne-am dorit să ne facă viața mai ușoară, dar acum nu mai știm cum să trăim fără ea. Tehnologia digitală, creată să ne ajute, a ajuns să ne ...

Prieteni și provocări de suflet la

Sâmbătă, 05 iulie, de la ora 20.00 și duminică, 06 iulie, de la ora 15.00, vă invităm să revedeţi la TVR 2 o nouă gală a sezonului 14 al ...