loader
Foto

Tagliatelle cu fenicul şi brânză feta

LIFESTYLE

Dulceaţa feniculului şi şalotei, combinată cu iuţeala delicată a brânzei uşor topite şi aroma busuiocului proaspăt se armonizează perfect în această reţetă care transformă prânzul sau cina într-o experienţă de repetat.

 

INGREDIENTE

Pentru 2 porţii

200g tagliatelle

1 bulb de fenicul

1 şalota măricică (sau 1 ceapă roşie)

2 linguri ulei de măsline

100g brânză feta

10 – 15 frunze de busuioc proaspăt (opţional) sau frunzele feniculului, tocate

piper negru proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. Feliaţi foarte fin bulbul de fenicul şi salota. Căliţi-le în uleiul de măsline, până când devin translucide şi se înmoaie.

3. În cazul în care folosiţi busuioc, rupeţi frunzele deasupra legumelor călite.

4. Sfărâmaţi şi brânza feta deasupra acestora.

5. Scurgeţi pastele imediat ce au fiert, apoi combinaţi-le cu amestecul de legume şi brânza şi asezonaţi-le cu piper negru.

Se servesc imediat!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
Virgil Ianţu, Adelin Petrişor şi Marius Florea Vizante, faţă în faţă cu studenţii Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

Dezbatere despre cultură, educaţie, televiziune şi curajul de a-ţi urma drumul, într-un eveniment "Câştigă România vine în Universitatea ta!".

Televiziunea Română, Premiul special TVMania pentru Festivalul Internațional

TVR, coproducător al celui mai important eveniment cultural al României, a transmis majoritatea concertelor și a realizat programe speciale ...

„Istorii de bun gust”, între joacă, bucate și tradiție

Călătoria prin gusturile de odinioară ajunge în Vatra Moldoviţei. Aici, realizatoarea Camelia Moise şi dascăliţă Ilaria Pușca ne invită să ...

„Exclusiv în România”: Prindem gust de aventură în Ţara Dornelor

Pe trasee de mountain bike, desenate printre culmi molcome. Prin satul Ciocăneşti, muzeu în aer liber. Sau călare prin pădure, pentru a savura ...

Ionuţ Gheorghe: „Am o lume de văzut! Și, în timp ce o explorez, nu voi trăda niciodată adevărul, echilibrul și obiectivitatea”

Se descrie drept „un om simplu în esență, dar cu visuri mari și principii solide”. Caută să trăiască prezentul conștient, cu echilibru și sens şi ...

Compozitoare, cântăreață și pianistă. Leyah e invitata Ioanei Pavel la „Interviurile TVR CULTURAL”

Cunoscută pe piaţa muzicală prin stilul ei aparte, cinematic pop, invitata Ioanei Pavel la „Interviurile TVR Cultural” are un aer cu totul ...