loader
Foto

Pulpe de iepure cu sos de muștar, miere și salvie

LIFESTYLE

Carnea de iepure poate fi opțiunea cea mai bună pentru cei care s-au săturat de pui și își doresc altă carne albă și ușoară. În plus, carnea de iepure este cunoscută ca fiind una deosebit de sănătoasă datorită nivelului redus de colesterol, grăsimi, calorii şi sodiu, precum şi al nivelului ridicat de proteine.

 

Ingrediente

  • 2 pulpe de iepure de casă, cam 550g
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți și tocați

Pentru sos

  • 250 ml supă limpede de pui sau de legume
  • 1/2 linguriță de salvie uscată, mărunțită
  • 4 linguri de muștar nemțesc sau franțuzesc, fin sau rustic (cu semințe), după cum vă place
  • 1 lingură mare cu miere
  • sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

(w882) reteta S V

Mod de preparare

  1. Preîncălziţi cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Într-un bol, combinaţi toate ingredientele pentru sos. Gustaţi și asezonaţi.
  3. Cu vârful unui cuțit ascuțit, înțepaţi carnea de iepure din loc în loc. Asezonaţi pulpele de iepure cu sare și piper. Încălzăţi uleiul într-o tigaie încăpătoare, puneţi pulpele și rumeniţi-le frumos pe toate părțile. Scoateţi pulpele din tigaie cu o spatulă și așezaţi-le într-o formă de sticlă sau de ceramică termorezistentă. În uleiul din tigaie, căliţi puțin usturoiul, cât să se înmoaie. Presăraţi usturoiul călit peste pulpe, apoi turnaţi și sosul din bol peste ele și băgaţi vasul la cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 1 oră.
  4. Întoarceţi pulpele şi puneţi-le din nou în cuptor pentru 20 de minute. Repetaţi procedura cu întorsul pulpelor și mai lasaţi să scadă scosul încă 10 minute. Până la final, sosul trebuie să fie scăzut, redus cam la jumătate din cantitatea inițială. Scoateţi vasul din cuptor și lăsaţi preparatul să se odihnească preț de 5 minute înainte de a fi servit.  Bon appétit!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
„Comunist”, „antisemit”, „jihadist”, „terorist”. Cine e primarul New York-ului? Vineri, la „Breaking Fake News”

În aceeaşi ediţie, despre migraţia în Europa, dar şi despre avionul „căzut” pe DN1, noaptea. Pe 14 noiembrie, de la 18.45, Marian Voicu ne ...

Omul Anului 2025 – Puterea binelui care schimbă destine

Cea de-a noua ediție, difuzată pe 13 noiembrie, le are ca protagoniste pe Dorica Dan, eroina reportajului „Puterea unei mame schimbă destine” ...

Prima vizită oficială a noului premier moldovean la București

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Alexandru Munteanu, și-a început astăzi mandatul printr-o vizită oficială la București, fiind prima sa ...

„Tonomatul DP2” – ritmul generației Alfa, în direct la TVR 2

În fiecare vineri dimineață, de la ora 10.00 la 11.30, Studioul Muzical al Televiziunii Române prinde viață într-un show plin de energie, culoare ...

Vocea unei generații: „Fericirea vine când te caută lumea nu pentru cine ești pe internet, ci pentru cine poți să fii în realitate”. Interviu cu Graurii, de ziua lor

Interviul acesta, pentru mine, este ca o coliziune pașnică a lumilor. Am vrut să văd cum gândește generația 20+ și pe ce limbă vorbește, cum își ...

Virgil Ianţu, Adelin Petrişor şi Marius Florea Vizante, faţă în faţă cu studenţii Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

Dezbatere despre cultură, educaţie, televiziune şi curajul de a-ţi urma drumul, într-un eveniment "Câştigă România vine în Universitatea ta!".