loader
Foto

Melba, un desert elegant

LIFESTYLE

Piersici, zmeură și înghețată - un deliciu! Mai ales când e sezon de piersici și le găsești peste tot, coapte și frumoase. Melba este un desert care le îmbină pe toate și e foarte simplu de făcut. De ce se numește Melba? Inspirat de soprana australiană Nellie Melba, celebrul Chef Auguste Escoffier a creat acest desert și l-a gătit prima oară la un dineu oferit în onoarea artistei.

 

Timp de preparare: 20 de minute

Porții: 4

Ingrediente:

1 pahar cu zmeură

4 linguri de zahăr

6 piersici

1 linguriță cu zeamă de lămâie

1 l de înghețată de vanilie

Recomandări:

În loc de zmeură, poți să folosești căpșune.

În loc de piersici proaspete, poți să pui piersici din compot.

Școala veche a acestei rețete recomandă să fierbi pe loc piersicile, adică să faci un mic compot special pentru acest desert. Dar cum timpul de preparare propus este de doar 20 de minute, poți să folosești fără probleme fructe proaspete.

Ordinea în care se pun ingredientele în castronul de servire este la libera ta alegere. Rețeta propune întâi feliile de piersică, dar poți pune și înghețata ca bază a desertului.

Mod de preparare:

1. Pui în blender zmeura cu 2 linguri de zahăr. Lichidul rezultat îl strecori printr-o sită fină într-un castron și îl pui la frigider.
2. Cu un cuțit mic, cureți piersicile, le tai în jumătăți, apoi le feliezi. Le pui într-un alt castron.
3. Adaugi peste feliile de piersici 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie. Amesteci astfel încât toate bucățile de fruct să intre în contact cu sucul și zahărul.
4. Servirea se face în castronașe de desert aranjate astfel: întâi feliile de piersici, peste ele două linguri de înghețată, deasupra sosul de zmeură.
5. Poți decora cu zmeură ori cireșe, dar nu e obligatoriu. Doar că trebuie să păstrezi de la început câteva fructe. Se poate decora și cu diverse dulcețuri, dar nu mai mult de o lingură pentru fiecare porție. Desertul e acum gata!

Credit foto: Leena Robinson, Shutterstock

 
Vieți între frontiere: România în exil

Vieți între frontiere: România în exil

publicat: Marţi, 01 Iulie 2025

O interpretare neconvențională a unuia dintre cele mai ample exoduri din Europa secolului XXI: cel al românilor. În „Emigrant Blues: un road ...

Documentarul „Legendele Parisului” continuă cu episoadele 3 şi 4, la TVR Cultural

Inedita serie documentară „Legendele Parisului” reconstituie - prin animaţie 2D - scena artistică a Parisului secolului al XIX-lea. Printre ...

Fascinantul Orient, luat la pas de Marina Almăşan în ultima ediţie „Hai-Hui... cu Marina”

De la ruinele Efesului până la bazarul cu de toate, ne plimbăm pe 2 iulie, de la ora 20.05, alături de Marina Almăşan. Vedem „Hai-Hui... cu ...