loader
Foto

Biban de mare cu fenicul şi lămâie, la grătar

LIFESTYLE

Cu o carne albă și suculentă, bibanul de mare este alegerea idelă pentru o multitudine de rețete și e o alegere sigură pentru o masă cu musafiri cu preferințe diverse. În plus, oferă și numeroase beneficii nutriționale. Este bogat în proteine și acizi grași omega-3, conține vitamine și minerale importante, precum vitamina D și seleniul, contribuind la un regim alimentar echilibrat și sănătos.

 

INGREDIENTE (pentru circa 10 persoane)

  • 6 bibani de mare potriviţi ca dimensiune
  • ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • 2 bulbi de fenicul, spălaţi şi curăţaţi, cu frunzuliţele păstrat deoparte
  • 2 lămâi, spălate și tăiate în felii mai grosuțe

MOD DE PREPARARE

1. Se spală peştii, apoi se usucă. Dacă peştele e ud, condimentele nu se vor lipi de el, iar el se va lipi mai uşor de grătar.

2. Sarea, piperul sau alte mirodenii se pun atât peste, cât şi în interior.

4. Se ung bine, pe dinafară şi pe dinăuntru, cu ulei de măsline.

4. Umplu peştii cu felii de fenicul şi de lămâie. Inclusiv cu frunzele de la fenicul, care sunt parfumate şi arată bine.

5. Se încinge grătarul foarte curat şi bine uns.

6. Se așează peştele pe grătar, cu coada cât mai departe de centrul flăcării (se arde cel mai uşor).

6. Flăcăra trebuie să fie potrivită, nu prea mare – e important, pentru că nu vrem peşte cu pielea arsă şi carnea crudă.

6. Întoarceți peştele O SINGURĂ DATĂ, la minim 5 minute după ce a fost aşezat pe grătar, pentru ca pielea să se desprindă uşor, fără să se rupă. Folosiți un cleşte mare şi o spatulă, pentru ca operaţiunea să se desfăşoară fără accidente.

7. În privinţa timpului de coacere, depinde de dimensiunea şi grosimea peştelui.

8. Ridicați peştele cu grijă de pe grătar, aşezați-l pe un platou şi lăsați-l să se odihnească vreo 5 minute.

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
Cu nostalgie şi emoţie, despre distracţiile de altădată. „A șaptea obsesie” şi documentarul „Playback”, la TVR CULTURAL

Luni, 10 noiembrie, de la ora 19.00, regizorul Iulia Rugină şi DJ Sorin Lupaşcu ne introduc în atmosfera discotecilor optzeciste, la „A șaptea ...

Creșterea nivelului de mobilizare a sportivului

Fiecare sportiv cunoaște acel moment dinaintea unei competiții: starea în care mintea trebuie să fie clară, corpul gata de efort, iar emoțiile – ...

Inițiativă legislativă: Tinerii, protejați de accesul la jocurile de noroc

O nouă inițiativă legislativă depusă în Parlament urmărește să interzică accesul persoanelor care nu au împlinit vârsta de 21 de ani în sălile de ...

Bogdan Stănescu: „E foarte important să ţi se acorde încredere. Iar eu am avut acest privilegiu. M-a ajutat să mă dezvolt”

Bogdan Stănescu ne întâmpină, de luni până vineri, de la ora 21.00, la singura emisiune informativă TV din România care le aduce ...

De la breaking news la „Dragostea din tei” – vedetele TVR s-au întrecut în jocuri la Nostalgia Imaginarium

S-au întors în anii ’90–2000, dar nu pe ecran, ci pe ringul de dans. Prezentatorii TVR au lăsat microfoanele și pupitrele de știri pentru o seară ...

OMUL ȘI TIMPUL – Limba Română este patria mea

Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, invitat la TVR Cultural