loader
Foto

Biban de mare cu fenicul şi lămâie, la grătar

LIFESTYLE

Cu o carne albă și suculentă, bibanul de mare este alegerea idelă pentru o multitudine de rețete și e o alegere sigură pentru o masă cu musafiri cu preferințe diverse. În plus, oferă și numeroase beneficii nutriționale. Este bogat în proteine și acizi grași omega-3, conține vitamine și minerale importante, precum vitamina D și seleniul, contribuind la un regim alimentar echilibrat și sănătos.

 

INGREDIENTE (pentru circa 10 persoane)

  • 6 bibani de mare potriviţi ca dimensiune
  • ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • 2 bulbi de fenicul, spălaţi şi curăţaţi, cu frunzuliţele păstrat deoparte
  • 2 lămâi, spălate și tăiate în felii mai grosuțe

MOD DE PREPARARE

1. Se spală peştii, apoi se usucă. Dacă peştele e ud, condimentele nu se vor lipi de el, iar el se va lipi mai uşor de grătar.

2. Sarea, piperul sau alte mirodenii se pun atât peste, cât şi în interior.

4. Se ung bine, pe dinafară şi pe dinăuntru, cu ulei de măsline.

4. Umplu peştii cu felii de fenicul şi de lămâie. Inclusiv cu frunzele de la fenicul, care sunt parfumate şi arată bine.

5. Se încinge grătarul foarte curat şi bine uns.

6. Se așează peştele pe grătar, cu coada cât mai departe de centrul flăcării (se arde cel mai uşor).

6. Flăcăra trebuie să fie potrivită, nu prea mare – e important, pentru că nu vrem peşte cu pielea arsă şi carnea crudă.

6. Întoarceți peştele O SINGURĂ DATĂ, la minim 5 minute după ce a fost aşezat pe grătar, pentru ca pielea să se desprindă uşor, fără să se rupă. Folosiți un cleşte mare şi o spatulă, pentru ca operaţiunea să se desfăşoară fără accidente.

7. În privinţa timpului de coacere, depinde de dimensiunea şi grosimea peştelui.

8. Ridicați peştele cu grijă de pe grătar, aşezați-l pe un platou şi lăsați-l să se odihnească vreo 5 minute.

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
O ediție de colecție ”Nocturne” cu Andrei Pleșu, la TVR 1

Dialogul vă poartă în lumea prieteniei și a valorilor. Descoperiți lucruri mai puțin cunoscute despre mari personalități ale culturii române.  

Biletele pentru Festivalul „Enescu”, puse în vânzare din 15 februarie

Melomanii vor putea cumpăra bilete pentru Festivalul Internațional „George Enescu” începând cu 15 februarie, de la ora 12.00. Prețurile variază ...

Nanoplasticele, amenințare emergentă pentru sănătatea umană

Nanoplasticele, particule minuscule rezultate din degradarea plasticului, sunt omniprezente în apă, aer, alimente și chiar în organismele vii. ...