La TVR 1, copiii au locuri în faţă la teatru!

TVR1 | Vineri, 22 Iulie 2022
Cele mai frumoase spectacole de teatru pentru copii se văd în fiecare sâmbătă, de la ora 10.00*, la TVR 1. Copiii au rezervate locuri în primele rânduri la teatru TV în această vară!

Mari spectacole de teatru pentru copii de pe scena Teatrului Ţăndărică, a Teatrului Ion Creangă sau a altor teatre din ţară vor bucura dimineţile copiilor, dar şi ale părinţilor sau bunicilor lor. TVR 1 a pregătit o stagiune de vară numai pentru ei!

(w640)

Pe 23 iulie, de la ora 10.00, la TVR 1, micii telespectatori se delectează cu „De-aș fi Scufița Roșie” de Ioan Gârmacea, după Charles Perrault, spectacol cu public preluat de la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti. Cristian Irimia, Lucian Ifrim, Anca Zamfirescu, Alexandrina Halic, Carmen Palcu, Mirela Busuioc, Mihaela Măcelaru, Marius Nănău se regăsesc în distribuţia spectacolului, iar regia este semnată de Sorana Coroamă-Stanca. În varianta modernă a cunoscutului basm scris de Charles Perrault şi Fraţii Grimm, Aniel, o tânără pasionată de Internet, îşi doreşte şi reuşeşte să devină Scufiţa Roşie. Spectacolul, o călătorie în timp şi imaginaţie, ne poartă în atmosfera unui orăşel de provincie a cărui viaţă tihnită este tulburată de apariţia unui străin ce seamănă uneori cu un lup.

(w640)

Ce te faci atunci când pare că rostul tău a dispărut? Te şi ne învaţă „Muzicanţii din Bremen” pe 30 iulie, de la ora 10.00, la TVR 1. Spectacolul coproducție Teatrul Țăndărică – TVR, adaptat de Ema Stere după Frații Grimm, în regia artistică a lui Attila Vizauer şi pe muzica lui Ioan Gyuri Pascu este o poveste care ne propune să descoperim că oricine se poate transforma atunci când totul pare pierdut. Cum? Prin puterea visului, a speranţei, a voinţei şi cea a prieteniei, a spiritului de echipă! Patru animale care, bătrâne fiind şi devenind nefolositoare, urma să fie alungate de stăpânii lor. Rând pe rând, ele reuşesc să fugă şi se întâlnesc întâmplător pe drum și pleacă spre Bremen, oraşul speranţei. În distribuție: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Neculcea, Ștefan Craiu.

(w640)

Şi în luna august, ora 10.00 a fiecărei zile de sâmbătă este rezervată teatrului TV pentru copii. Astfel, pe 6 august facem cunoştinţă cu „Micul lord”, o poveste emoţionantă, dramatizare de Constantin Dicu, după romanul cu acelaşi titlu de Frances Hodgson Burnett. Printre actorii pe care îi vom revedea se numără: Eugen Apostol, Dorina Chiriac, Cornel Vulpe, Mirea Muşatescu, Dumitru Anghel, Anca Zamfirescu, Alexandrina Halic.

(w640)

Cedric Eroll, un baieţel american oarecare, orfan de tată, află pe neaşteptate că bunicul lui, lord englez, a decis să-l aibă moştenitor. Ceea ce presupune, bineînţeles, despărţirea de locurile şi prietenii copilăriei, dar, pe de altă parte, sfârşitul tuturor necazurilor. Ajuns împreună cu mama lui în Anglia, Cedric constată că Lord Fauntleroy e un om rece, îngâmfat, căruia nu-i plac copiii. Totuşi, prin sinceritate şi dragălaşenie, micul american încălzeşte inima bunicului său, între ei înfiripându-se o relaţie afectuoasă, specială.

Tot la TVR 1 mai sunt programate în această vară spectacolele: „Albă ca Zăpada” (20 august), „Crăiasa Zăpezii” (27 august), „Farsa Jupânului Pathelin” (3 septembrie).

Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producţie TVR, difuzat pe posturile TVR.

* Programele pot suferi modificări de ultimă oră.

**Sâmbătă, 13 august, este posibil să nu se difuzeze teatru la ora programată datorită transmisiunilor de la Campionatele Europene de Înot de la Roma.

TVR +
Canalul TVR YouTube