„La Bella Figura - scurte eseuri despre corpuri feminine", în premieră la TVR

TVR.RO | actualizat: Joi, 21 Septembrie 2023
Portretele a şase femei remarcabile sunt surprinse într-o explorare profundă și neconvențională a subiectului corpului feminin. Documentarul „La Bella Figura - scurte eseuri despre corpuri feminine" a putut fi urmărit în exclusivitate pe TVR 1, joi, 21 septembrie, de la ora 21.00.
Bella 3
Bella 1
Bella 2
bella 4
bella 5
bella 6
Bella 3
Bella 1
Bella 2
bella 4
bella 5
bella 6
  • Noul proiect exclusiv al Televiziunii Române, documentarul „LA BELLA FIGURA - SCURTE ESEURI DESPRE CORPURI FEMININE " s-a difuzat la TVR 1, joi, 21 septembrie, de la ora 21.00.
  • Portretele a şase femei remarcabile sunt surprinse într-o explorare profundă și neconvențională a subiectului corpului feminin, ca o formă de exprimare, artă și luptă.

Televiziunea Română a lansat documentarul „LA BELLA FIGURA - SCURTE ESEURI DESPRE CORPURI FEMININE”, o nouă producţie de anvergură, realizat de Casa de Producţie a TVR.

Documentarul explorează subiectul feminin și reprezentarea sa şi prezintă şase femei care iși folosesc corpul ca mijloc de comunicare, expresie artistică sau chiar luptă în folosul comunității şi în atingerea obiectivelor personale, o punte către sensibilitatea altor semeni sau un mijloc de împlinire sportivă.

Fiecare dintre ele oferă o perspectivă unică asupra acestui instrument prețios, fragil și esențial.

În acest film captivant, regizorul Gheorghe Preda aduce în fața camerei de filmat şase femei cu povești de viață și perspective diferite asupra corpului feminin. “Pentru mine, corpul lor este semn, alfabet, limbaj, armă, uneori ideogramă”, a declarat acesta.

(w640) Bella 1

(w640) Bella 2

(w640) bella 4

Cele şase eroine ale documentarului sunt:

  • Andrea Gavriliu – unul dintre cei mai titrați coregrafi români, cu spectacole premiate național și internațional.
  • Valentina Velican - plutonier în structura Inspectoratului de Jandarmi Ilfov, pasionată de alpinism și parașutism.
  • Miruna Vătămanu - studentă la actorie la UNATC, care, în ciuda nanismului hipofizar, a fost admisă la secția de actorie datorită talentului său unic.
  • Roxana Grămadă – centură neagră 4 dani la aikido și e pasionată de filozofia acestei discipline.
  • Andreea Tucaliuc - maestră a contorsionismului, reprezintă școala de contorsionism din oraşul Botoșani.
  • Andreea Bănesaru - pilot instructor în lotul național de acrobație aeriană de la Aeroclubul României, prima femeie pilot care a reprezentat România la Campionatul European de Acrobație Aeriană.

(w640) bella 5

(w640) bella 6

În fiecare dintre cele şase eseuri ale acestui proiect remarcabil, autorul explorează unicitatea relaţiei unei femei cu corpul său, oferind o perspectivă profundă asupra modului în care corpul poate deveni un mijloc de exprimare și poate creiona o identitate personală.

Ineditul documentarLA BELLA FIGURA - SCURTE ESEURI DESPRE CORPURI FEMININE" s-a difuzat în exclusivitate pe TVR 1, joi, 21 septembrie, de la ora 21.00.