Jurnaliştii TVR premiaţi la Gala Societăţii de Ştiinţe Juridice

TVR.RO | actualizat: Luni, 27 Mai 2024
Emisiunea TVR „Oamenii și Legea”, în care profesioniști ai Dreptului discută aplicat problemele cu care se confruntă cetățenii, a fost distinsă cu Diploma de apreciere oferită de Societatea de Științe Juridice.  

„Oamenii și Legea” este singura emisiune dedicată temelor juridice care a fost premiată în cadrul „Galei JURIDICE.ro", organizată la Palatul Parlamentului de Societatea de Științe Juridice.

(w640)

Evenimentul a reunit o pleiadă impresionantă de personalități din lumea juridică, alături de invitați de onoare, sute de avocați și magistrați din toată țara.

„Pentru mine este o bucurie să văd că munca depusă de mine alături de echipa TVR 1 este recunoscută de profesioniştii din domeniul juridic. Chiar dacă suntem colegi de breaslă şi ştim că limbajul profesional este unul greoi, în studioul “Oamenii şi legea” încercăm să facem lucrurile accesibile pentru telespectatori. Acest proiect este construit cu multă dăruire, implicare şi dragoste pentru cele două domenii dragi mie, avocatura şi televiziunea. Cred că am devenit vizibili în peisajul media românesc prin unicitate şi vom continua să fim un reper şi un ajutor pentru cei care au nevoie. Mulţumesc colegilor din Televiziunea Română fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil. Mulţumesc Societăţii de Ştiinţe Juridice pentru premiul care mă şi ne onorează”, a declarat Mihaela Olaru, avocat şi realizator al emisiunii.

(w640)

Mihaela Grădinaru, producătorul emisiunii, apreciază că distincţia primită confirmă faptul că este nevoie de o astfel de emisiune, de educaţie juridică, în media din România. „Numeroasele mesaje, scrisori, telefoane primite de la telespectatori ne confirmă faptul că emisiunea este pe drumul cel bun şi că trebuie să meargă înainte. Confirmarea vine şi prin acordarea acestui premiu de către specialiştii în domeniul juridic, care ne bucură şi ne motivează să fim din ce în ce mai buni. Nu suntem o emisiune prin care acordăm consultanţă juridică şi nu discutăm dosare aflate pe rolul instanţelor. Profesioniştii dreptului prezenţi în platoul Televiziunii Române sunt şi vor fi prin răspunsurile lor, aproape de telespectatori. Îi vor ajuta să-şi cunoască drepturile şi libertăţile, să descifreze şi să înţeleagă orice act normativ, să obţină un răspuns ce le poate fi de ajutor în rezolvarea problemelor juridice cu care se confruntă. Mulţumesc TVR 1, mulţumesc d-nei avocat Mihaela Olaru, mulţumesc colaboratorilor şi invitaţilor, mulţumesc telespectatorilor! Mulţumesc tuturor colegilor din TVR care sunt implicaţi în realizarea emisiunii, zilnic! Mulţumesc pentru premiu Societăţii de Ştiinte Juridice!”, a subliniat Mihaela Grădinaru.

„Am fost implicată în acest proiect de la început, în urmă cu aproape 2 ani. Deşi primii paşi nu au fost uşori, am reuşit să clădim o emisiune apreciată şi premiată acum la finalul sezonul IV de profesioniştii din justiţie. Mă bucur că munca avocatei Mihaela Olaru în principal şi a noastră ca echipă a TVR, este recunoscută, pe lângă telespectatorii care ne sună în fiecare zi, pentru a ne spune problemele juridice cu care se confruntă şi de profesionişti ai dreptului. Sperăm să ne menţinem în continuare la nivelul ridicat la care ne obligă o astfel de distincţie”, a adăugat Ileana Gaiţă – realizatorul emisiunii.

„Noi, echipa “Oamenii şi legea”, prin acest proiect al Televiziunii Române difuzat la TVR 1 şi moderat de avocata Mihaela Olaru, facem mai accesibil telespectatorilor domeniul juridic, aducând în prim-plan profesionişti ai dreptului cu ajutorul cărora explicăm termenii tehnici, noţiunile de drept civil sau penal, proiectele şi legile uneori prea greu de înţeles pentru cei care nu au studii de specialitate. Dacă eforturile noastre sunt recunoscute de specialiştii din domeniu, aşa cum s-a întâmplat la Gala JURIDICE.ro, eveniment organizat de Societatea de Ştiinţe Juridice la împlinirea a 20 de ani de existenţă, acest fapt ne responsabilizează şi ne face să dorim să fim şi mai buni”, a spus Raluca Amzăr – jurnalist TVR.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol