Jurnaliștii TVR, voluntari în proiectul “Color the Village”

TVR.RO | Luni, 21 Septembrie 2020
Jurnaliştii de la TVR Timişoara au dat microfonul pe trafalet! Totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul evenimentului “Color the Village” (Colorează satul), organizat de Asociația Acasă în Banat.

300 de voluntari - printre ei, și echipa TVR Timişoara - au reparat şi colorat 30 de case astfel încât, Racoviţa, un sat de poveste din Banat, şi-a schimbat înfăţişarea în doar trei zile.


(w640)

Echipa TVR Timişoara a muncit pe brânci pentru a repara fațada unei case construite în anii ’60 a cărei proprietară are 82 de ani și locuiește singură. Jurnaliștii TVR și-au suflecat mânecile, au lăsat deoparte microfonul, camera de filmat şi întrebările şi le-au înlocuit cu trafaletul, vopseaua lavabilă, mortarul şi amorsa. Răsplata zilelor de muncă a fost bucuria din ochii lui Tanti Muți, ale cărei casă și viață au căpătat astfel culoare.


(w640)

Echipa TVR Timișoara prezentă la Racovița nu a fost la prima experiență de acest gen. Colegii noștri au participat și la prima ediție “Color the Village”, anul trecut la Rudăria, în județul Caraş Severin.

(w640)

Jurnaliștii TVR Timișoara așteaptă, desigur, următoarea provocare colorată.