Jurnaliștii TVR, tricolorii noștri de la Euro U21

TVR.RO | actualizat: Vineri, 19 Iulie 2019
Campionatul European de Fotbal U21. O competiţie transmisă în exclusivitate de TVR, la care naţionala de tineret a României a scris istorie, purtând tricolorul, pentru prima dată, în semifinalele unui turneu european de fotbal.
Jurnalistii TVR U21 Emil Hossu si Marian Olaianos

A fost o explozie de entuziasm la care puțini se așteptau și care i-a cuprins și pe colegii noștri care au însoțit naționala de tineret în Italia şi San Marino.

După cele două săptămâni magice, în care tricolorii mici ne-au dăruit o performanță istorică, echipa TVR a revenit la București. Despre această experienţă atât de mult aşteptată, ne povesteşte Emil Hossu Longin:

„Am fost cinci oameni: Valentin Motorga şi Marian Tăbîrgic - cameramani, Andrei Sârbu- reporter, eu şi Marian Olaianos - comentatori şi reporteri. O echipă care a alimentat cu informaţii şi imagini jurnalele sportive, studiourile şi emisiunile despre EURO 2019. Timp de aproape o lună, am fost umăr la umăr cu tricolorii, la antrenamente, la recuperare, la meciuri, în momentele de mare bucurie şi în cele de tristeţe. Am fost o mică parte a Trupei Galbene generate de zecile de mii de fani ai Naţionalei, veniţi din toate colţurile Europei, din Statele Unite, din Canada”, spune Emil.

(w640) Emil Hossu

De la Bagno di Romagna la Serravalle-San Marino, de la Santa Monica-Cella la Cesena, de la San Mauro Pascoli la Bologna, pe autostrăzile, tangenţialele, şoselele şi drumurile de ţară ale Italiei, de dimineaţă până la apusul soarelui, echipa TVR a străbătut aproape 8000 de kilometri, aducând competiția în casele românilor.

Pe toată perioada Campionatului, colegii noștri nu au scutit niciun efort pentru ca publicul din România să fie la curent cu cele mai proaspete informații despre echipele implicate, urmărindu-le pe stadioane ale echipelor locale de amatori, în orășele de 2-3000 de locuitori.

„Am prins cod roşu de caniculă, cea mai călduroasă perioadă a anului în Europa, cu 43 de grade la Bologna, la prânz, şi 39 la ora meciului cu Germania. Am avut meci în cea mai lungă zi din an, pe 21 iunie, o dată memorabilă, pentru că a consemnat victoria strălucitoare cu Anglia şi obţinerea, în proporţie covârşitoare, a calificării în semifinale şi la Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020. Au trecut mai bine de 20 de ani de la precedenta experienţă de neuitat la un turneu final - România la Cupa Mondială din Franţa, o perioadă lungă, care ne-a făcut să ne agăţăm toate speranţele de aceşti copii. Ne era foame de rezultate, de prestaţii bune, de acel sentiment care te face să te baţi cu . Am descoperit o generaţie deschisă, educată, altruistă, performantă şi foarte pregătită pentru performanţă. De aceea, comentariile noastre au avut atâta entuziasm. Am urlat alături de Ianis Hagi, de George Puşcaş, de Florinel Coman. Nu poţi fi echidistant şi foarte echilibrat lângă acest grup şi lângă aceşti fotbalişti", adaugă Emil.

(w640) Emil Hossu