Ionuţ Cristache se alătură echipei TVR

TVR.RO | actualizat: Vineri, 28 Octombrie 2016
Jurnalistul va realiza principalul talk-show al TVR 1
Ionuţ Cristache

Ionuţ Cristache se alătură echipei TVR, începând de miercuri, 19 octombrie 2016. Jurnalistul, cu o experienţă de opt ani în mass-media,  va modera principalul talk-show al canalului TVR 1, de luni până joi, începând cu ora 21.00.

Decizia de a-l oferta pe Ionuţ Cristache a venit ca o completare firească pentru necesitatea consolidării echipei TVR în perspectiva noului drum ales de conducerea instituţiei.

„Aveam nevoie de un tânăr cu experienţă care să construiască, împreună cu o echipă, un nou produs de tip talk-show, adaptat nevoilor şi cerinţelor pieţei”, a declarat Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR. „Televiziunea publică are nevoie de un concept diferit, de o altfel de abordare, de o nouă perspectivă, mai mult curaj, imaginaţie, verb potrivit şi pentru publicul mai tânăr”, a mai adăugat Irina Radu.

Ionuţ Cristache a debutat ca redactor la secţia teritoriu a redacţiei Observator. Timp de doi ani, el a coordonat staţiile locale şi a redactat materialele de jurnal matinal, la Observator.

În calitate de reporter la secţia Politic a posturilor Antena3/Antena1, a fost acreditat la Senat şi Palatul Cotroceni timp de aproape 4 ani. În această perioadă, a fost dublu premiat de APTR pentru anchetă (în 2012 şi 2013).

Ionuţ Cristache a realizat emisiunea de satiră CaN Romania, difuzată săptămânal de Antena 3. În paralel cu acest proiect, jurnalistul a realizat, timp de aproape şase luni, Ediţie Specială, o emisiune axată pe actualitate, împreună cu jurnalista Maria Coman.