Invitația Casei de Producție TVR: „Emigranții", de Slawomir Mrozek

TVR.RO | Joi, 13 Iunie 2019
„Emigranții", de Slawomir Mrozek, un spectacol preluat de la Teatrul Arca - La Scena și realizat în parteneriat cu Institutul Polonez de Cultură, a fost difuzat în zilele de 14, 15 și 16 iunie pe canalele TVR.
Emigrantii

„Emigranții", de Slawomir Mrozek, un spectacol preluat de la Teatrul Arca - La Scena, realizat în parteneriat cu Institutul Polonez de Cultură, este propunerea pe care Casa de Producție TVR o face pentru săptămâna aceasta.

În distribuție: Lari Giorgescu și Silvian Vâlcu

Scenografia: Vladimir Turturică

Director de imagine: Mugur Nedelescu

Montaj: Rodica Rădulescu

Sunet: Valentin Bartolomeu

Postprocesare sunet: Gigi Melinte

Ilustrație muzicala: Tudor Stănescu

Organizator producție: Sorin Cristea

Producător: Lucia Constantinescu

Regia TV: Andrei Măgalie

(w640) Emigrantii

Doi polonezi, un muncitor și un intelectual, emigrați la Paris. Unul își dorește să se întoarcă la familia lui, plin de bani, celălalt, refugiat politic, nu are unde să se mai întoarcă. Niciunul nu-l mai suportă pe celălat, dar nu pot pleca pe drumuri separate. Amândoi au secrete, justificări, idealuri și trebuie, împreună, să treacă peste cumpăna dintre ani.

Spectacolul „Emigranții" este un cumul al dilemelor existențiale a doi oameni ce fac parte din clase sociale diferite, obligați să împartă aceeași cameră într-o țară străină, o țară din care nu mai pot pleca.

Această montare din 2015, în regia TV a lui Andrei Măgălie, a pornit ca un pariu, o propunere de teatru independent a unui trio de proaspăt absolvenți – doi actori: Lari Giorgescu și Silvian Vâlcu, și un scenograf: Vladimir Turturică.

Textul lui Slawomir Mrożek, scris în 1963, când autorul se refugiază la Paris, este extrem de actual, în aceste zile în care, pe glob, sunt atât de mulți emigranți, dezrădăcinați de conflicte armate, persecuții religioase sau politice, și de sărăcie lucie.

Program de difuzare*:

TVR Internațional: vineri, 14 iunie, ora 23:00 (ora României)

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 15 iunie, ora 12:00

TVR 3: duminică, 16 iunie, ora 20:00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

***

Producător coordonator: DEMETER András István

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.