loader
Foto

Galerie foto

Întrecere de preparate... fierbinţi, la Politică şi delicateţuri | VIDEO

Bobonete, Diţă, Văncică şi Rait s-au întrecut în talent culinar cu Mircea Dinescu, în ultima ediţie a anului. Duminică, 29 decembrie, la ora 14.30, la TVR 1 HD şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În ultima ediţie Politică şi delicateţuri din 2019, Mircea Dinescu a fost pus în impas de propria-i echipă, care a hotărât că este momentul ca maestrul să se ia la întrecere cu alţi masterchefi, pentru a se afla, odată pentru totdeauna, cine este cel mai iscusit bucătar.

S-au luptat, aşadar, în... delicateţuri, trei echipe de senzaţie: Mihai Bobonete şi Costi Diţă, Adrian Văncică şi Mihai Rait, iar echipa a treia l-a avut în componenţă doar pe Mircea Dinescu, întrucât organizatorii s-au gândit că nu e loc de încă o persoană.

(w882) Bobonete,

Aşadar, au fost pregătite trei mese, pe care s-au aşezat ingredientele, diferite pentru cele trei echipe, şi toate cele trei mese au primit câte o  cutie care conţinea ingredientul secret, regula fiind ca fiecare să gătească folosind doar ce găseşte pe masă. Scopul ingredientului secret este de a îngreuna misiunea masterchefilor, fiind vorba despre un ananas, un mango şi un mănunchi de sparanghel.

(w882) Bobonete,

Cele trei echipe s-au pus pe treabă, fiecare încercând să fie mai dibaci şi mai îndemânatic decât ceilalţi. Ba chiar au apărut sabotaje, mai ales în momentul în care cele trei echipe s-au întâlnit la grătar. Căci, indiferent că au preparat frigărui ori cotlete ţinute în baiţ sau creier, concurenţii au avut la dispoziţie un singur grătar, unde s-au înfruntat în lupta orgoliilor şi a gustului.

(w882) Bobonete,

Încleştarea dintre echipe a fost domolită doar de dom’ profesor Nelu Greblă, de acordeonul şi muzica sa specială. Când capodoperele culinare au fost gata, a urmat înfruntarea preparatelor. Dar, pentru că a fostun meci amical, în care trebuie să învingă fair-play-ul şi buna dispoziţie, toate echipele au fost auto-declarate câştigătoare. Am încheiat, aşadar, anul cu zâmbetul pe buze, la Politică şi delicateţuri, urmărind o luptă dreaptă a gazdei noastre cu Bobonete, Diţă, Văncică şi Rait. Emisiunea s-a difuzat pe 29 decembrie, de la 14.30, la TVR 1 HD.

(w882) Bobonete,

(w882) Bobonete,

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1 HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

(w882) Bobonete,

(w882) Bobonete,

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...