Informare: ANAF a blocat conturile TVR

TVR.RO | actualizat: Joi, 28 Iunie 2012

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat astăzi, 21 mai 2012, în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate - din 2005 până la finalul lui 2011 - către bugetul de stat. Acestea sunt în valoare de 272.699 mii lei.

În aceste condiţii, conducerea televiziunii publice atrage atenţia opiniei publice că măsura dispusă duce la blocarea activităţii TVR în timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic.

În perioada următoare, conducerea TVR va identifica soluţii pentru deblocarea situaţiei.

Actuala administraţie a făcut publică situaţia financiară a TVR încă de la începutul mandatului, în 2010, şi a atras atenţia asupra necesităţii indexării taxei TV, principala sursă de venituri a televiziunii publice. Taxa TV din România nu a fost indexată la inflaţie în ultimii zece ani şi este cea mai mică din Europa.

În ultimii doi ani, conducerea televiziunii publice a făcut cunoscute sursele de deficit şi paşii pentru redresarea financiară a instituţiei atât presei, cât şi întregii clase politice. Acestea pot fi consultate în rapoartele de activitate ale TVR pe 2010 şi 2011, pe site-ul televiziunii.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în condiţiile actuale, TVR nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat.

Detalii, în ataşament.