Încă o distincție pentru jurnaliștii TVR

TVR.RO | actualizat: Luni, 15 Aprilie 2024
Jurnaliștii TVR, Alex Costache, Bogdan Militaru și Doru Oancă, din cadrul Direcției Știri, au primit diploma de excelență „pentru profesionalismul şi curajul dovedit în activitatea de reflectare a realităţilor de pe frontul din Ucraina”.

Distincția a fost acordată de Consulul general al României la Cernăuţi, dna. Irina-Loredana Stănculescu, în cadrul unui eveniment organizat cu prilejul Zilei Naţionale a României.

(w640)
.
Diplomele de excelenţă au fost acordate în semn de recunoaștere a profesionalismului și curajului de care au dat dovadă jurnaliştii români care au realizat reportaje, interviuri și au transmis corespondenţe din cele mai periculoase zone de război.

Este o recunoaștere care ne onorează, a muncii echipei TVR care a transmis din cele mai fierbinți locuri din Ucraina precum Bahmut, Herson, Bucea, Irpin, Borodyanka. O recunoaștere a profesionalismului Televiziunii Române și a mediei publice întrucât, alături de jurnaliștii TVR, au primit distincții și Ilie Pintea de la Radio România Actualități și Cristian Lupașcu de la Agerpres”, a declarat jurnalistul Știrilor TVR Alex Costache.

Efortul depus de echipa TVR în relătarile de pe front s-a reflectat și în expoziția de fotografie de război  „Nadia. Vieţi în vreme de război", deschisă la Cernăuți, în luna octombrie 2023. Prin acest vernisaj, echipa Știrilor TVR, formată din jurnalistul Alex Costache, cameramanul Bogdan Militaru și Doru Oancă, a făcut cunoscută imaginea vieții dintr-o țară transformată peste noapte în teatre de război.