In memoriam Cristina Stamate

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
TVR difuzează programe dedicate marii actriţe.

Televiziunea Română regretă dispariţia fulgerătoare a Cristinei Stamate. Deşi a trecut în nefiinţă, marea actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” va rămâne printre noi prin piesele de teatru şi momentele artistice păstrate în Arhiva de Aur a TVR.

La televiziunea publică, actriţa a jucat în piese de teatru precum „Evantaiul”, de Carlo Goldoni şi „Nu sunt Turnul Eiffel”, de Ecaterina Oproiu, dar şi în numeroase scenete, cuplete şi momente din programele de Revelion, care vor rămâne drept mărturie pentru talentul său inegalabil.

Luni, 27 noiembrie şi marţi, 28 noiembrie a.c., TVR a programat o serie de producţii dedicate Cristinei Stamate, una dintre personalităţile marcante care şi-au lăsat amprenta asupra teatrului românesc.

Astăzi, pe TVR 1, începând cu ora 18.30, „Pulsul zilei” vă propune o ediţie specială dedicată vieţii şi carierei actriţiei.

Tot în această seară, de la ora 19.00, TVR 3 va difuza piesa de teatru „Evantaiul”, de Carlo Goldoni, în regia lui Cornel Popa. Spectacolul a avut premiera în 1975, iar din distribuţie, alături de Cristina Stamate, îi amintim pe Rodica Popescu Bitănescu, Dan Tufaru, Julieta Szony şi  Mihai Mălaimare.

„Pentru mine, participarea la «O dată-n viaţă» este specială. Spun asta pentru că această emisiune nu se măsoară în cifre de audienţă, ci în iubire”, spunea Cristina Stamate despre emisiunea prezentată de Iuliana Tudor. Vom revedea, în această seară, ediţia din anul 2012 la care a fost invitată marea actriţă - la TVR 1, de la ora 24.00, pe TVR Internaţional, de la ora 23.00 şi TVR Moldova, începând cu ora 23.30.

Luni, 27 noiembrie, începând cu ora 21.00, TVR 2 va difuza o ediţie de colecţie a emisiunii „Confesiuni” cu Iuliana Marciuc, dedicată Cristinei Stamate. Realizată în anul 2011, emisiunea va fi difuzată şi de TVR Internaţional, marţi, 28 noiembrie, de la ora 11.40 şi de TVR Moldova, în aceeaşi zi, de la ora 9.00.

Tot luni, de la ora 16.00, TVR Internaţional transmite o ediţie specială a proiectului aniversar „TVRi 20”, realizată în anul 2015, la care a fost invitată Cristina Stamate.  

Regretata actriţă a fost invitata lui Florin Piersic în anul 2005, cei doi artişti oferind telespectatorilor un dialog savuros. Vă invităm să revedeţi această ediţie a emisiunii „Piersic Show”, marţi, de la ora 11.50, la TVR 2 şi luni, de la ora 16.00, la TVR Moldova.

Cristina Stamate şi-a legat cariera de Teatrul de Revistă Constantin Tănase, unde a interpretat roluri memorabile în: "Vivat Revista", "Hohote în Herăstrău", "Comedie pe Titanic", "Revista Revistelor", "Vara nu-i ca iarna", "Arca lui Nae şi Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolii femeilor", "Nimic despre papagali", "Poftă bună lui Tănase", "Te aştept diseară pe Lipscani", "Ura... şi la gară" , "O seară la revistă", "Scandal în paradis".