Hrana și sănătatea: Rolul alimentelor în prevenție

TVR.RO | Vineri, 16 Octombrie 2020
În perioada 19-22 octombrie, de la ora 19:00 la TVRi, v-am oferit recomandări pentru o atitudine sănătoasă în fața stresului și a riscurilor, cu noi ediții ale emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră".
Un doctor pentru dvs 2020

Luni, 19 octombrie

TRATAMENTE OFTALMOLOGICE ÎN TIMPUL PANDEMIEI

Invitați:

Dr. ANDREI FILIP, medic primar oftalmolog, specialist în cataractă și chirurgie refractivă, doctor în ştiinţe medicale, membru al Consiliul European pentru Oftalmologie

(w640) Andrei 19

Prin telefon, din Franța: dr. ALEXANDRA MIERE, medic specialist oftalmolog, Centre Hospitalier Intercommunal de Creteil, Universitatea Paris XII

Cât de sigur este să mergem la oftalmolog în timpul epidemiei de COVID-19 ? Cum decurg operațiile și tratamentele oftalmologice pentru cele mai frecvente afecţiuni oculare, care sunt cele mai noi tehnologii în chirurgia oculară, riscurile şi beneficiile operaţiilor cu laser, când trebuie să ne operăm de cataractă?

Sunt întrebări la care răspunde în această ediție dr. Andrei Filip, unul dintre cei mai apreciaţi oftalmologi români. A urmat aproape 30 de cursuri de perfecţionare şi specializare în America de Nord şi Europa și face parte din echipa de medici care a introdus în România tehnicile Smile și Presbyond, cele mai performante metode laser pentru corectarea dioptriilor mari și a presbiopiei.

(w640) Irina

Moderator: Irina Mohora

Marți, 20 octombrie

BENEFICIILE MEDICINEI ENERGO-INFORMAȚIONALE

Invitați:

Psiholog FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

(w640) Florica 20

Sănătatea corpului nostru depinde de alegerile noastre. Frica, atacurile de panică afecteză negativ întreg organismul. Mulți oameni apelează la medicina alternativă, la terapii energo-informaţionale pentru echilibrări emoționale, reglarea imunității și a metabolismului.

Durerea e privită ca un strigăt al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hialuronic. Se pune în mişcare sistemul de autovindecare, iar fenomenul de distrugere este întrerupt. Paleta simptomelor unui pacient cronic este harta psihostructurii lui dereglate.

O ediție în care aflăm care sunt beneficiile medicinei energo-informationale pentru sănătatea corpului nostru.

Prin telefon, din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universității ”Friedrich Alexander” Erlangen - Nürnberg și șeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen, una dintre personalitățile românești recunoscute la nivel internațional. A ajutat și a promovat medici români talentați în străinătate, a ținut în permanență legătura cu România, locul în care visează mereu să revină.

Moderator: Irina Mohora

Miercuri, 21 octombrie

ALIMENTAȚIA, MEREU IMPORTANTĂ

Invitat: dr. MIHAELA BILIC, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, specializare în psihonutriție

(w640) Mihaela Bi

În ultima perioadă, suntem bombardați de o multitudine de factori de stres cu efect negativ asupra sănătății. Ca răspuns de apărare în fața acestora, mulți dintre noi ne refugiem în consum exagerat și necontrolat de alimente, de multe ori dulciuri, ceea ce poate duce la apariția afecțiunilor și a kilogramelor în plus.

Vom vorbi despre importanța conștientizării consumului de alimente funcționale și despre combinații inteligente” care, dincolo de valoarea lor nutritivă, aduc beneficii consistente organismului nostru: pot proteja împotriva anumitor boli, pot preveni carențele nutriționale și pot favoriza dezvoltarea corespunzătoare a copiilor.

Invitata noastră este specializată în psihonutriție, o ramură medicală care face legătura între nutriție, psihologie și medicină, cu rolul de a trata bolile cu ajutorul hranei naturale.

(w640) Mariuca M

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Joi, 22 octombrie

STOP BULLYING!

Invitați:

Psiholog MIHAELA DINU, coordonator programe Salvați Copiii

Într-o lume dominată de tot felul de probleme apărute datorită schimbărilor rapide din perioada pandemiei, sunt și mai multe victime ale bullying-ului în societate. Apar multiple comportamente ostile, de excludere din grup, de umilire, de etichetare, de tachinare... Uneori, tachinările legate de aspectul fizic - grasule, urâtule, aragaz cu patru ochi - se transformă în atacuri fizice.

În ce măsură aceste cuvinte, gesturi care stârnesc furie și care dor afectează copilul și percepția sa despre el, despre ceilalți ? Este important de aflat cum putem face față umilirii, hărțuirii, intimidării sau violențelor fizice și de limbaj. Ce este recomandat să facem pentru un copil înjurat, lovit la școală sau la grădiniță ?

Ce repercusiuni poate avea ignorarea acestor gesturi, pentru viitorul adult, dezbatem în această ediție.

Prin telefon, din Italia:  dr. FLORIN PUFLEA, medic specialist anestezie și terapie intensivă

(w500) Puflea Ita

(w500) Puflea dr

 

(w640) doctor

***

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

(w640)

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

TVR +
Canalul TVR YouTube