Florin Piersic Jr., medic primar in La Urgenta

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg

Cunoscutul actor şi regizor independent Florin Piersic Jr. interpretează unul dintre rolurile principale în La urgenţă, serialul difuzat din această toamnă la TVR 1.

Florin Piersic Jr. va fi Radu Panc, medic primar de urgenţă, în vârstă de 35 de ani. Medicul ideal, Radu e lider de opinie în grupul în care lucrează, este pasionat de meseria pe care o practică şi asta se vede. E sociabil, are priză la femei, e atent cu look-ul lui, colaborează cu diverse reviste şi face muncă de voluntariat la centre sociale.

Pentru Florin Piersic Jr. acest rol reprezintă o trecere vizibilă de la imaginea rebelului, răzvrătit împotriva sistemului din Sex, drugs and rockandroll, la cea a liderului responsabil şi complex, reprezentând un model în mediul său.

Personajul pe care îl interpretează Florin Piersic Jr. este dintr-o bucată, este un bun profesionist, care pune suflet în ceea ce face şi are mult umor, fiind apreciat de toţi colegii.

Florin Piersic Jr. a obţinut Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în spectacolul de teatru Sex, drugs and rockandroll. De asemenea, a jucat, până în prezent, în 14 piese de teatru precum Totul despre Al, Toţi bărbaţii sunt curve, Zi că-i bine şi multe altele. Printre rolurile sale de film se numără Tinereţe fără tinereţe, în regia lui Francis Ford Coppola, Eminescu versus Eminem şi Fix Alert, lung-metraj care a atras publicul mai bine de doi ani, ambele regizate tot de el.

Danielei Nane şi lui Florin Piersic Jr. li se vor alătura în La urgenţă Claudiu Istodor (în rolul lui Max Colibaba, medic specialist de urgenţă), Cătălin Paraschiv (în rolul lui Lucian Staicu, medic de urgenţă, rezident, „frumuşelul" serialului) şi prezentatoarea Jurnalului Cultural, Adriana Titieni (în rolul Oanei, specialist în relaţii publice şi prietenă a lui Radu).

La urgenţă este un serial românesc inedit, despre drama unei echipe de doctori de la un spital de urgenţă din Bucureşti, în lupta zilnică pe care o duc cu boala, cu moartea, cu sistemul, cu accidentele care ne perturbă vieţile şi cu propriile slăbiciuni.

Filmul, întins pe 15 episoade, este coordonat de Adela Harnagea, producător general. Regia este realizată de Andrei Zincă, ce va fi secondat de directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai buni profesionişti ai imaginii din România.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE