loader
Foto

Femeia care pune România pe harta parfumeriei exclusiviste, Cristina Bălan este invitata emisiunii „Brilliant”, la TVR INFO

„Mirosul a fost dintotdeauna reperul meu în viață”, afirmă primul parfumier român absolvent al Grasse Institute of Perfumery. Despre pasiune, chemare şi bun gust, cu modestie, într-o nouă ediţie a emisiunii „Brilliant”, cu Loredana Negrilă. Emisiunea se vede pe 17 februarie, de la ora 14.30, la TVR INFO.

 

Cristina Bălan, primul parfumier român absolvent al Grasse Institute of Perfumery și unul dintre cei 12 cursanți admiși anual din cei peste 3000 de candidați din întreaga lume, și-a început fantastica incursiune în lumea parfumeriei de nișă acum mai bine de 15 ani. Iubește România cu toată ființa ei, iar în timp a creat și un concept unic: Essence de Roumanie, parfumurile care transpun pe note olfactive cele mai frumoase trăiri, simboluri și înțelesuri românești. Un nou dialog rafinat şi plin de emoţie urmărim sâmbătă, 17 februarie, de la ora 14.30, la TVR INFO, când Loredana Negrilă ne invită la un episod în premieră al emisiunii „Brilliant”.

În urmă cu mulți ani, Cristina Bălan a lansat în România magazinele sub umbrela cărora reunește zeci de branduri de parfumuri. Dar, pentru că a vrut să înnobileze ceea ce a simțit încă din adolescență că e nativ, destinul a purtat-o în capitala mondială a parfumeriei, la Grasse Institute of Perfumery, o şcoală prestigioasă. Și foarte grea: „Trebuie să fii un matematician sclipitor ca să poți deveni parfumier”, îi mărturisește Cristina Bălan realizatoarei „Brilliant”, Loredana Negrilă. „Degeaba ai toții banii din lume și vrei să devii parfumier, dacă nu te ajută mirosul”, completează ea – și asta pentru că este omul care a trăit dintotdeauna prin simțul olfactiv mai mult decât prin toate celelalte simțuri. „Mirosul”, adaugă ea, „este reperul meu de educație, de cultură, de mult bun gust și decență.” Și nu se sfiește să amintească iubitorilor de parfumuri fine faptul că un parfum bun este unul echilibrat, ca intensitate.

(w882)

De la Grasse, leagănul parfumeriei de înaltă clasă, Cristina a revenit la București. Cu același rafinament povestește despre cine și cum face parfumurile: „Nu poți crea parfumerie modernă doar din ingrediente naturale”, subliniind cum ar trebui să ne bucurăm, cu discreție, de puterea mirosului: „Adevărata menire a unui parfumier este să creeze mirosul momentelor mai mult decat mirosul de corp.”

Pe parcursul unui dialog sincer, emoționant și bine structurat, invitata nu uită să facă menționări subtile despre viața unui om care se construiește pe sine și ajunge în vârf, cu trudă și mari sacrificii. Munca și talentul Cristinei Bălan sunt recunoscute astăzi de cele mai mari companii în domeniu.

„Povestea parfumurilor pe care le creează cu ajutorul secolelor traversate de studiul ei intens, precum și de memoria-i fluidă prin literatură, muzică, arte, haute couture, teatru și cinematografie, toate cumulate, îmbracă forma unui elogiu al simțurilor capabile să unească sensibilități și destine, idei și culturi, triumfuri și tristeți, dorințe și trăiri intense într-un romantism unic, numai al ființei ei.

Dacă o veți cunoaște, prestanța, talentul, dar mai ales eleganța și energia luminoasă ale acestei femei vă vor captiva: veți descoperi un om cu o cuprindere la fel de vastă precum istoria fiecărui parfum, pe care pe care o respiră. Și o retrăiește”, concluzionează gazda emisiunii „Brilliant”, Loredana Negrilă.

Singurul parfumier român absolvent al Grasse Institute of Perfumery, Cristina Bălan este „Brilliantul” săptămânii. Emisiunea se vede sâmbătă, de la ora 14.30, la TVR INFO.

(w882)

Cum ne-a obişnuit, jurnalista Loredana Negrilă ne propune, la interviurile „Brilliant”, inițiative şi portrete ale unor români din domenii cât mai variate: IT, medicină, sport, turism, agricultură organică, ecologie, comerț online, învățământ la distanță, asistență socială, asistență pentru problemele diasporei românești, voluntariat, arte (teatru, muzică, dans, artă, film, literatură), al căror unic numitor comun este curajul de a fi ei înşişi, de a-şi prețui visurile și de a le pune în practică, spre binele propriu și al societății. Urmărim interviul Loredanei Negrilă cu Cristina Bălan pe 17 februarie, ora 14.30, la TVR INFO.

 

Logo

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...