Escu... de Tudor Muşatescu

TVR.RO | actualizat: Duminică, 28 Februarie 2016
Casa de producție TVR ne invită, din nou, la spectacol! "Escu..." de Tudor Mușatescu, luni 22 februarie, la ora 19:35, pe TVR 2 şi online pe TVR+, iar la TVR 3, sâmbătă, 27 februarie, de la ora 20:00.  

Escu vine dintr-o lungă familie de Popescu, Georgescu, Dumitrescu, Ionescu. Știe ce vrea și nimic nu îi poate sta în cale. Vrea "cât mai sus, cât mai repede". Îl cunoștem cu toții dintotdeauna. E cel care poate, care promite, care zâmbește, care înșală, care vrea să fie alesul. Pare marioneta perfectă a familiei și a prietenilor, dar sforile lui sunt mai lungi decât poate ajunge mâna păpușarului. Conjunctural, abil, versatil, Escu e cu noi de când ne știm. Deși îi intuim jocurile, deși ar trebui să ne ferim de el, Escu ne intră pe sub piele și câștigă întotdeauna.

Tudor Mușatescu s-a născut într-o zi de 22 februarie, în anul 1903. Piesele pe care le-a scris se joacă în toate teatrele țării de mai bine de 80 de ani. Umor fin, sarcasm, intrigă, situații perfect posibile și, mai ales, actualitate. Așa este scriitura lui Mușatescu.

„Umorul adevărat este haz cu studii universitare. A nu se confunda cu mitocănia veselă”, spunea el.

Casa de producție TVR vă invită, din nou, la spectacol! Escu... de Tudor Mușatescu, luni 22 februarie, la ora 19.35, pe TVR 2.

În distribuție: Ștefan Bănică, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Dorina Lazar, Astra Dan, Corado Negreanu, Maria Pătrașcu, Jorj Voicu, Paul Ioachim, Mircea Cruceanu, Minel Klepper, Sergiu Demetriad

Costume: Dumitru Zbierea, Elena Timonu.

Decoruri: Teodora Dinulescu, Liviu Ciulei.

Redactor: Ioana Prodan

Adaptarea TV și regia artistică: Dinu Cernescu

 

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.  Producător coordonator: DEMETER András István