Eroii Revoluţiei din Decembrie ’89, comemoraţi la TVR

TVR.RO | actualizat: Joi, 21 Ianuarie 2016

Eroii Revoluţiei din Decembrie ’89, comemoraţi la TVR. Decembrie 1989. Revoluţia Română - prima din lume transmisă în direct, de TVR.

22 decembrie 2015. Revoluţionari şi oficialităţi au participat la ceremoniile militare de comemorare a eroilor căzuţi la Revoluţie, desfăşurate la Troiţa din faţa Televiziunii Române şi la Troiţa Paraşutiştilor aflată în incinta TVR.

Irina Radu, Director-General Interimar şi Gabriel Gherghescu, director TVR 1, au depus coroane de flori din partea Televiziunii Române, la cele două monumente ridicate în memoria martirilor Revoluţiei.

Alte coroane de flori au fost depuse din partea Preşedinţiei, a celor două Camere ale Parlamentului, Ministerului Apărării Naţionale, Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, Asociaţiei Clubul Televiziunea 22, Ligii Naţionale a Luptătorului Militar pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, Institutului Revoluţiei Române Decembrie 1989.

La ceremonia de comemorare au participat şi revoluţionari, care, după depunerea coroanelor,  au mers în sala de consiliu de la etajul 11, în Turn şi în Studioul 4 al TVR, refăcând traseul grupului care a intrat în televiziune în Decembrie 1989.