EBU pregăteşte un nou concurs: Eurovision Dance Contest

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union - EBU) pregăteşte un nou concurs-coproducţie la nivel european: Eurovision Dance Contest, a cărui primă ediţie este programată pentru începutul toamnei 2007. Evenimentul va fi organizat în Marea Britanie, împreună cu televiziunea BBC. Deocamdată, şase ţări au răspuns afirmativ invitaţiei trimise de EBU de a se înscrie în concurs: Danemarca, Germania, Rusia, Olanda, Suedia şi Polonia.

Subiectul a fost discutat în şedinţa plenară a Grupei Experţilor în Divertisment din cadrul EBU, organizată de Televiziunea Română la Bucureşti, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie. Cu aceeaşi ocazie, experţii EBU în divertisment au discutat şi despre următoarea ediţie a Jeux Sans Frontières, faţă de care deocamdată şapte ţări şi-au manifestat interesul: Spania, Olanda, Belgia, Portugalia, Croaţia, Slovenia şi Bosnia-Herţegovina.

Aproximativ 60 de invitaţi din 25 ţări au participat la şedinţa EBU de la Bucureşti, organizată de TVR. Următoarea întâlnire de acest gen va avea loc la începutul lunii mai 2007, în Elveţia, şi va fi organizată în cadrul Summitului Eurovision TV.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE