Doi profesionişti din TVR, premiaţi la workshopul Aristoteles

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg

Marele premiu al workshopului Aristoteles, în valoare de 5.000 de euro, a fost câştigat de echipa de români formată din Ligia Smarandache, designer grafică la TVR Cluj (producţie), Adina Pintilie (regie) şi Sorin Gociu (cameră), care au realizat un documentar despre un ospiciu de lângă Târgu Mureş. Documentarul „pulp.doc”, despre viaţa de zi cu zi a locuitorilor din Oraşul de Jos, a obţinut o menţiune specială. Echipa implicată în acest proiect a fost formată din redactorii TVR Bogdana Pascal (montaj) şi Ruxandra Butică (producţie), precum şi din Corina Radu (regie) şi Dragan Nikolić, din Serbia (cameră).

Cei 17 candidaţi selectaţi au provenit din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Albania. Comisia de selecţie a fost formată dintr-un juriu numit de canalul de televiziune franco-german ARTE, iar selecţia dosarelor s-a făcut la Paris. Candidaţii au fost împărţiţi în patru grupe şi au realizat în total cinci filme care au intrat în competiţie. În afară de cele două materiale premiate, au mai fost realizate două filme despre tramvaiul Răşinari-Sibiu, de către echipa formată din Cristina Oancea, de la TVR (producţie), Csuja László, din Ungaria (regie), Hristo Anghelov, din Bulgaria (montaj), Svetla Neykova, tot din Bulgaria (cameră), Octavian Segărceanu (interviuri) şi Laura Berbecel (asistent producţie), precum şi un film ce prezintă portretul unui copil care trăieşte în blocul de nefamilişti al Întreprinderii Independenţa. Echipa care a lucrat pentru acest material este formată din Ana Abrudan, de la TVR (producţie), Dan Curean, tot de la TVR (cameră), Rastko Petrović, din Serbia (regie) şi Octavian Segărceanu (montaj).

Aceasta a fost prima ediţie a workshopului Aristoteles, desfăşurată în perioada 13 august - 16 septembrie 2006, în Sibiu şi împrejurimi. TVR a fost partener în organizarea atelierului dedicat tinerilor preocupaţi de filmul documentar. De asemenea, TVR şi ARTE deţin drepturile de difuzare asupra tuturor producţiilor realizate în cadrul acestui workshop.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE