Documentarul TVR Un secol pentru România - prezentat la Salonul de Carte de la Paris

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 24 Aprilie 2013
UnSecol_Salonul_de_carte_Paris
Adrian Cioroianu
coperta DVD
UnSecol_Salonul_de_carte_Paris
Adrian Cioroianu
coperta DVD

Documentarul “Un secol pentru România”, produs de Televiziunea Română la sfârşitul anului trecut, va fi proiectat, în premieră, la Salonul de Carte de la Paris.

Evenimentul va avea loc duminică, 24 martie, de la ora 10.00, la standul naţional al României, în cadrul sesiunii cu titlul România şi Europa.

Vizionarea va fi însoţită de o dezbatere susţinută de istoricul Adrian Cioroianu (decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti) şi de analistul politic Cristian Pârvulescu.

Documentarul “Un secol pentru România”, ce are prezentarea, scenariul şi lectura asigurate de istoricul Adrian Cioroianu, trasează drumul parcurs de România de-a lungul ultimilor 100 de ani.

Romania este în acest an invitatul de onoare al celei de-a 33-a ediţii a Salonului de Carte de la Paris, ce se desfăşoară în perioada 21-25 martie.

Salonul de Carte de la Paris (Salon de Livre) este cea mai importantă manifestare a pieţei editoriale din Franţa. Cu o medie de 180.000 vizitatori pe ediţie, Salon du Livre reuneşte în fiecare an peste 1.000 de expozanţi din 40 de ţări, 30.000 de profesionişti ai pieţei editoriale internaţionale şi peste 2.000 de autori din toată lumea.

(w640) Adrian Cio