Directorul Departamentului Juridic al EBU se retrage

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg

Directorul Departamentului Juridic al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union - EBU), Werner Rumphorst, se retrage din funcţia pe care o deţine din anul 1986. Werner Rumphorst se află la Bucureşti pentru a susţine seminarul pe tema legislaţiei în audiovizual „Dificultăţi apărute în practica de zi cu zi a juriştilor din radio şi televiziune", organizat de EBU, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, pe 8 şi 9 septembrie 2006.


Seminarul este ultimul eveniment coordonat de Werner Rumphorst şi are drept scop dezbaterea unor probleme de legislaţie în domeniul audiovizual.


Directorul Departamentului Juridic al EBU a sprijinit televiziunea şi radioul publice din România în implicarea celor două instituţii în acţiunile legislative din domeniul audiovizualului. Primul proiect de modificare a legii de organizare şi funcţionare a televiziunii şi radioului publice, prezentat de TVR şi SRR, a fost realizat cu sprijinul lui Werner Rumphorst. De asemenea, în ianuarie 2005, expertul EBU a avut o serie de discuţii cu Ministrul Culturii şi Cultelor de atunci, cu reprezentanţi ai Comisiei de Cultură, Artă şi Mijloace de informare în masă şi ai CNA, pentru armonizarea legislaţiei româneşti în domeniul audiovizualului cu cea europeană. Principala temă abordată a fost modificarea legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTv.


Werner Rumphorst s-a născut în Germania, în 1942. Este doctor în Drept la Universitatea din Munchen şi are un master în Drept Comparat la Universitatea „George Washington". A fost cercetător ştiinţific la institutul Max Planck, unde s-a specializat în legislaţia internaţională în domeniul drepturilor de autor. În 1976 s-a alăturat Departamentului Juridic din cadrul EBU, cu sediul în Geneva, iar în 1986 a fost numit directorul acestui departament.