Dinamovişti vs. stelişti, în „"La Urgenţă"

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg

Pentru echipa La urgenţă săptămâna trecută a fost una extrem de dificilă. Scenariul primului episod i-a confruntat pe „medicii” serialului difuzat din 27 septembrie pe TVR 1 cu un accident colectiv.

15 dinamovişti şi 25 de stelişti au ajuns la spital cu răni grave, ca urmare a unei încăierări pe stadionul câinilor roşii. Cei care nu au ajuns gata răniţi au avut grijă să încingă o bătaie pe platourile de filmare, însoţită de fumigene şi strigăte scandaloase. De altfel, din cauza fumigenelor, echipa serialului a fost nevoită să golească aproape la fiecare cinci minute holul de urgenţă, pentru a putea aerisi şi relua lucrul.

Tuturor celor implicaţi în accident li s-a aplicat un machiaj special cât se poate de realist. Echipa de producţie a apelat pentru cazurile „sângeroase” la serviciile celui mai bun special effects make-up artist din România.

Ionel Popa, special effects make-up, cu o experienţă de zece ani în acest domeniu, a „fabricat” toate fracturile, capetele sparte, picioarele amputate sau cusăturile în barbă. Folosind o mulţime de trucuri profesionale şi multă imaginaţie el a ajuns la rezultate care nu îi vor lăsa, cu siguranţă, indiferenţi pe cei slabi de înger!

Cei 40 de actori din figuraţie au fost, în general, foarte cooperativi, fiind cât se poate de veridici. N-a fost cazul tuturor însă.

Doi dintre suporteri, dintr-un exces de zel, au devenit violenţi, transpunându-se prea mult în rolurile interpretate. Cei doi au fost daţi afară de la filmări de regizorul secund.

Între atâtea cazuri de răniţi au intervenit şi situaţii neprevăzute în scenariu… Deşi echipa de producţie a contractat un şofer real de ambulanţă, pentru a le arăta actorilor cum să manevreze bolnavii, totuşi, la una dintre duble, Costel (actorul Marius Chivu), brancardierul, a scăpat din greşeală un pacient de pe targă.

Singura partea bună, însă, a acestei lupte între suporteri a fost apariţia lui Ionel Dănciulescu, căpitanul din Ştefan cel Mare. El a acceptat să îşi joace în serial propriul rol, primind şi o sumă de bani pentru prestaţia sa, pe care, generos, a decis să o doneze.