Despre anamneză, punctualitate şi altele care, unite, desăvârşesc un maestru

TVR1 | Joi, 25 Noiembrie 2021
Avem nevoie de modele, repere solide, care ne dau direcţia. Emisiunea „Nocturne” de la TVR 1 continuă în această linie, aducând în faţa publicului adevărate valori. Marina Constantinescu ne-a dat întâlnire joi seară, ora 23.00, cu dr. Mioara Rizescu.

„Suficienţa înseamnă abdicare de la jurământ, cel puţin în lumea medicinei”, consideră invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne” de joi, 25 noiembrie.

De la ora 23.00, la TVR 1 am avut întâlnire cu dr. Mioara Rizescu, un profesionist desăvârşit, pe care îl regăsim în galeria celor mai apreciaţi doctori din România. Fiecare dintre noi avem nevoie de modele, repere solide, cele care ne dau direcţia.

Tocmai de aceea, emisiunea „Nocturne” de la TVR 1 continuă în această linie, aducând în faţa publicului adevărate valori, cum este dr. Mioara Rizescu.

(w500)

„N-am trăit confortabil, dar am trăit cu plăcere. În fiecare zi învăţăm la şcoala vieţii”, şi-a început dr. Mioara Rizescu povestea la „Nocturne”, de la TVR 1. Dr. Mioara Rizescu ne-a vorbit despre amintirile din prima gardă de la Spitalul Colţea, dar ne-a oferit deschis şi învăţăminte despre cum se stă la capul bolnavului, despre anamneză, punctualitate şi multe alte puncte care, unite, desăvârşesc un maestru.

(w640)

„Lumea asta are multe cusururi, dar există încă oameni care respectă regulile”, crede invitata Marinei Constantinescu. Şi tot ea continuă despre ceea ce înseamnă să ai har medical: „O pasiune nebună pentru meserie, dorinţa de a forma doctori, de a pune mâna pe pacient din cap până în picioare”.

(w640)

(w500)

Din toamna anului 2021, poveştile culturale depănate la „Nocturne” pot fi urmărite în fiecare joi noapte, de la ora 23.00 la TVR 1. „Nocturne” este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile.” Marina Constantinescu face echipă la „Nocturne” cu regizorul Aurel Badea şi redactorul Oana Cucuruzeanu.

TVR +
Canalul TVR YouTube